Sănătate

Băutura care îți oferă mai multă energie decât cafeaua sau energizantul. Combate cancerul de piele.

Băutura care îți oferă mai multă energie decât cafeaua sau energizantul. Aceasta este recomandată de specialiști datorită proprietăților sale.

Băutura care îți oferă mai multă energie decât cafeaua sau energizantul./ Foto: pixabay.com Băutura care îți oferă mai multă energie decât cafeaua sau energizantul./ Foto: pixabay.com

 

 


De peste 4.000 de ani, ceaiul verde este venerat ca o băutură vindecătoare, hrănind atât trupul, cât și sufletul. Descoperit pentru proprietățile sale vindecătoare, acest ceai a devenit o prezență zilnică în viețile noastre. 

 


Ceaiul verde are o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră. Acest tip de ceai ne poate ajuta la menținerea unei greutăți moderate și combaterea cancerului de piele.

Băutura care îți oferă mai multă energie decât cafeaua sau energizantul

Ceaiul verde conține o cantitate relativ mică de cofeină (aproximativ 20-45 miligrame per ceașcă), comparativ cu ceaiul negru care conține aproximativ 50 de miligrame și cu cafeaua 95 de miligrame per ceașcă. 


Totodată, o analiză din 2022 a constatat că ceaiului verde are capacitatea de a influența pozitiv metabolismul, dar această capacitate este îmbunătățită cu exerciții aerobice sau de rezistență.

De asemenea, utilizarea extractului de ceai verde sau consumul de ceai verde ar putea fi asociat cu o sănătate orală mai bună.


CITEȘTE ȘI:
Care sunt cele 6 obiecte pe care să NU să le atingeți niciodată într-un avion

Băutura care îți oferă mai multă energie decât cafeaua sau energizantul. Combate cancerul de piele

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, ceaiul verde poate preveni și combate cancerul de piele. Bogat în antioxidanți, acesta este un excelent echilibrator al sistemului imunitar, având efect antiviral, antibacterian, antiinflamator, antialergic, antimicotic, dezinfectant și cicatrizant. Ceaiul verde se dovedește a fi de un real ajutor în cazul dereglărilor imunitare, al alergiilor (astm bronșic, rinite alergice), diverselor infecții, răcelilor, gripei și micozelor.

Ceaiul verde este benefic pentru că îmbunătățește memoria, înlătură oboseala anihilând substanțele toxice din organism cauzate de stres. Prin conținutul ridicat de fluor întărește smalțul dinților și îl face rezistent la acizii existenți în cavitatea bucală. Cu cât ceaiul este menținut mai mult în gură cu atât efectul anticarie este mai pronunțat.


Cu toate acestea, excesul nu este niciodată de ajutor. Aveți grijă să consumați ceaiul verde în cantități moderate, ca să nu aveți parte de reacții adverse. Consumul în exces ar putea să ducă la alte probleme.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alertă alimentară! Produs contaminat cu Salmonella, retras din magazinele Lidl.

Exercițiul banal prin care acest bărbat a slăbit 71 de kilograme în doi ani

abonare newsletter