Sănătate

Alcoolul te poate face TATĂ de copii cu probleme! Află de ce trebuie să te oprești cu 3 luni înainte de a concepe

Vrei să fii tată? Evită alcoolul cu 3 luni înainte! Bărbații care consumă alcool riscă să aibă copii cu probleme de sănătate. Alcoolul afectează spermatozoizii mai mult timp decât se credea.

Sănătatea copilului depinde de responsabilitatea comună a mamei și a tatălui /FOTO: pexels.com Sănătatea copilului depinde de responsabilitatea comună a mamei și a tatălui /FOTO: pexels.com

 

 


Un studiu a adus la lumină informații esențiale pentru cuplurile care planifică să devină părinți. Studiul a demonstrat că bărbații care consumă alcool cu ​​cel puțin 3 luni înainte de concepție prezintă un risc crescut de a avea copii cu probleme congenitale.

 


Cercetările anterioare au relevat deja impactul negativ al consumului de alcool al tatălui pre-concepțional asupra dezvoltării fetale, notează Science Daily.

Descoperă de ce alcoolul este un pericol pentru spermatozoizi și pentru viitorul tău copil

Efectele pot include afectarea dezvoltării placentei, apariția sindromului alcoolului fetal (SAF), asociat cu defecte cerebrale și faciale, dar și influențarea rezultatelor tratamentelor de fertilizare in vitro.


Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Texas A&M a evidențiat un aspect crucial: efectele alcoolului asupra spermatozoizilor persistă mai mult decât se credea anterior. Procesul de refacere al organismului după încetarea consumului de alcool poate dura peste o lună, ceea ce înseamnă că spermatozoizii nu revin imediat la starea normală.

Cercetătorii recomandă ca bărbații care doresc să conceapă să se abțină de la consumul de alcool cu ​​cel puțin 3 luni înainte de concepție.


Consumul de alcool pune în pericol șansele de a avea un copil sănătos

Societatea tinde să pună vina doar pe mame pentru problemele congenitale ale copiilor, dar Dr. Michael Golding, unul dintre cercetători, avertizează că și tații au o responsabilitate importantă. Consumul de alcool al tatălui înainte de concepție poate avea consecințe grave pentru sănătatea copilului. 

Este esențial ca ambii parteneri să fie conștienți de riscurile asociate consumului de alcool și să ia măsurile necesare pentru a concepe un copil sănătos.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Medicamente care nu trebuie NICIODATĂ combinate cu alcool. Efectele adverse ale alcoolului în combinație cu medicamentele.

abonare newsletter