Sănătate

Studiu șocant. Consumul de junk food în copilărie duce la probleme serioase de memorie mai târziu

O dietă bogată în grăsimi și zahăr în adolescență poate duce la probleme de memorie ireversibile, persistente până la vârsta adultă.

Consumul de junk food în copilărie duce la probleme serioase de memorie. Foto: pexels.com Consumul de junk food în copilărie duce la probleme serioase de memorie. Foto: pexels.com

 

 


Acest lucru a fost demonstrat de un studiu recent realizat pe rozătoare la Universitatea din California de Sud, conform studyfinds.org.

 


Cercetătorii au descoperit că șobolanii hrăniți cu o dietă de tip junk food au prezentat în adolescență scăderea nivelului de acetilcolină, un neurotransmițător esențial pentru memorie, performanțe mai slabe la testele de memorie, având dificultăți în a-și aminti evenimente și locații. Rozătoarele aveau și deficit de memorie care persista până la vârsta adultă, chiar și după trecerea la o dietă sănătoasă.

Alimentația junk food distruge memoria adolescenților: Studiu șocant

„Ceea ce observăm nu doar în această lucrare, ci și în alte lucrări recente ale noastre, este că, dacă acești șobolani au crescut cu această dietă de junk food, au aceste deficiențe de memorie care nu dispar", spune Scott Kanoski, profesor de științe biologice la USC Dornsife College of Letters, Arts and Sciences.


Consumul de junk food în copilărie: risc major de Alzheimer la vârsta adultă?

Mai mult, cercetătorii au găsit o legătură între o dietă săracă și Alzheimer

Prof. Kanoski subliniază că adolescența este o perioadă foarte sensibilă pentru creier, deoarece au loc schimbări importante în dezvoltare.


CITEȘTE ȘI:
Leguma care previne cancerul. Menține vederea sănătoasă și previne boala Alzheimer

Studiul complet a fost publicat în Brain Behavior and Immunity.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Legumă pe care trebuie să o adaugi în alimentație. Scade riscul de Alzheimer, cancer, diabet și boli de inimă

abonare newsletter