Sănătate

Epidemie tăcută cu efecte devastatoare. Are același efect ca fumatul a 15 țigări pe zi

Imaginează-ți o lume în care a fi părinte te poate izola la fel de mult cum te pot îmbolnăvi 15 țigări pe zi. O lume în care lipsa de sprijin și conexiune te aruncă în abisul epuizării mentale și fizice.

Doi din trei părinți suferă de izolare. Foto: pexels.com Doi din trei părinți suferă de izolare. Foto: pexels.com

 

 


Un studiu recent al Universității de Stat din Ohio dezvăluie o imagine îngrijorătoare: doi din trei părinți (66%) se confruntă cu izolare, singurătate și epuizare din cauza responsabilităților parentale. 

 


62% se simt copleșiți, iar aproape 2 din 5 (38%) consideră că nu au pe nimeni de partea lor.

Singurătatea nu este doar o stare emoțională negativă, ci un factor major de risc pentru sănătatea fizică și mentală, conform Medical Xpress.


Singurătatea părinților: o epidemie tăcută cu efecte devastatoare

Studiile au demonstrat că ea poate provoca boli cardiovasculare, depresie, anxietate, declin cognitiv și chiar slăbi sistemul imunitar

CITEȘTE ȘI:
Mâncatul, un obicei care hrăneşte emoţiile, nu stomacul. Psihiatru: „O parte dintre noi apelăm la mâncare pentru ameliorarea stresului”

„Este ca și cum ai fuma 15 țigări pe zi", avertizează autoarea studiului, Kate Gawlik.


Părinții se confruntă cu o epuizare mentală și fizică similară cu fumatul a 15 țigări pe zi

Părinții au nevoie de conexiune cu alți părinți care înțeleg prin ce trec. Ei tânjesc după sprijin, sfaturi și simple momente de socializare.

„A avea pe cineva cu care să poți relaționa și a simți că altcineva face față la ceea ce trăiești tu ca părinte în fiecare zi poate reduce sentimentul de singurătate", conchide Gawlik.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tusea de 100 de zile explodează! Poate provoca fracturi ale coastelor

Ultimele Stiri
abonare newsletter