Sănătate

Beneficiile mersului pe jos și ale plimbărilor în natură. Impactul profund asupra sănătății noastre fizice și mentale.

Într-o lume tot mai agitată, uităm cu desăvârșire care sunt beneficiile mersului pe jos și ale plimbărilor în natură, impactul asupra sănătății noastre fizice și mentale fiind unul profund.

Beneficiile mersului pe jos și ale plimbărilor în natură.  Sursă foto: Pixabay.com Beneficiile mersului pe jos și ale plimbărilor în natură. Sursă foto: Pixabay.com

 

 


Într-o lume tot mai agitată, uităm cu desăvârșire care sunt beneficiile mersului pe jos și ale plimbărilor în natură, impactul asupra sănătății noastre fizice și mentale fiind unul profund. 

Mersul pe jos ajută la întărirea inimii și la scăderea tensiunii arteriale, crescând ritmul cardiac. De asemenea, mersul pe jos stimulează sănătatea mintală. 


Plimbările în natură reduc stresul, anxietatea și depresia. Mai mult, contactul cu natura ajută ajută să ne resetăm și să ne reechilibrăm starea emoțională. Mersul pe jos ajută și la slăbit, în condițiile în care sprijină menținerea unei greutăți sănătoase, ceea ce este extrem de important pentru prevenirea bolilor cronice. 

Mersul pe jos poate îmbunătăți mobilitatea. Prin practicarea acestei activități, crește fluxul sanguin în zonele tensionate și se întăresc mușchii care susțin articulațiile. Cu doar 10 minute de mers pe jos pe zi, se poate ameliora simptomele asociate artritei, ce pot apărea în cazul adulților cu vârstă mai înaintată.


 Efectul terapeutic al mersului desculț

 Mersul desculț, o activitate simplă, este o practică de a merge fără încălțăminte pe suprafețe naturale. Aceasta reduce inflamația din corp, un factor major în multe boli cronice. De asemenea, mersul desculț pe pământ ajută la normalizarea ritmurilor circadiene, care ajută la un somn mai profund și mai odihnitor. 

Mersul desculț poate contribui la diminuarea durerilor cronice, prin reducerea inflamației și stresului. Medicii recomandă plimbări de 30 de minute, într-un parc sau alte spații verzi unde poți merge desculț pentru a simți legătura directă cu natura. Totodată, e indicat să alternăm suprafețele și peisajele pentru a menține plimbările interesante. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mersul pe jos ajută la îmbunătăţirea stării psihice

Ultimele Stiri
abonare newsletter