Sănătate

Budincă cu mure şi kefir: Reţetă fără zahăr şi fără gluten

Reţetă de budincă cu mure şi kefir, fără zahăr şi fără gluten. Se prepară uşor, este sănătoasă şi săţioasă.

Reţetă de budincă cu mure şi kefir/Foto: pixabay.com Reţetă de budincă cu mure şi kefir/Foto: pixabay.com

 

 


Deși este foarte gustos, zahărul poate fi un pericol pentru sănătate. Asta se întâmplă şi în cazul glutenului. 

 


O dietă bogată în zahăr rafinat este asociată cu diverse afecţiuni, precum obezitate, hiperactivitate, carii dentare sau dezechilibre hormonale. De asemenea, s-a afirmat că există o legătură între zahăr şi boala Alzheimer

Totodată, atunci când vine vorba despre gluten, el poate afecta sănătatea. Majoritatea oamenilor îl tolerează bine, însă poate cauza diverse afecţiuni, precum boala celiacă, sensibilitatea la gluten sau alergia la grâu. 


Astfel că, pentru a te bucura în continuare de gustările dulci şi pentru a avea un corp sănătos, poţi încerca o reţetă simplă, fără zahăr şi fără gluten, de budincă cu mure şi kefir, potrivit deserturifarazahar.ro.

Reţetă de budincă cu mure şi kefir
Ingrediente:
250 g făină de migdale
- 6 ouă
- Un litru de kefir
- 400 g mure
- Șase linguri de xylitol
- O fiolă de esență de vanilie
- Un plic praf de copt
- Un praf de sare
Mod de preparare:
Mai întâi, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, sparge ouăle în castron și mixează-le cu un praf de sare. Apoi, adaugă esența de vanilie, xylitolul și kefirul și mixează în continuare, până când se omogenizează. După aceea, adaugă și făina de migdale și praful de copt și mixează până când obții o compoziție omogenă. Toarnă amestecul într-o tavă antiaderentă mare sau într-un vas de yena încăpător și pune murele din loc în loc, până când acoperi toată suprafața. Dă tava sau vasul de yena la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru o oră. Apoi, scade temperatura la 160 de grade, căldură sus-jos, și mai lasă budinca o oră sau până când se rumenește deasupra și nu mai face valuri când miști tava. În cele din urmă, scoate tava din cuptor și lasă budinca la răcit la temperatura camerei. O poți servi așa sau o poți lăsa în frigider peste noapte. Are un gust excelent și atunci când este rece.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum să prepari urzicile fără să te piște. Rețetă de post – urzici cu usturoi și mămăligă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter