Sănătate

Premieră mondială! Un bărbat scapă de diabet după o terapie celulară

Un bărbat a reușit să scape de diabetul de tip 2 după o terapie revoluționară cu celule. Cazul reprezintă o premieră mondială care oferă speranță milioanelor de bolnavi.

Un bărbat s-a vindecat de diabet de tip 2 după o terapie celulară revoluționară. Foto: pexels.com Un bărbat s-a vindecat de diabet de tip 2 după o terapie celulară revoluționară. Foto: pexels.com

 

 


Pacientul, în vârstă de 59 de ani, suferea de diabet de peste 25 de ani. Avea complicații severe și era dependent de injecții zilnice de insulină. 

 


Starea sa se deteriorase semnificativ, pierzând o mare parte din funcția pancreatică, esențială pentru reglarea glicemiei.

O nouă speranță a apărut în 2021, când a beneficiat de un transplant revoluționar de celule.


Operația a fost un succes, iar celulele transplantate au reușit să regenereze insulele pancreatice, eliminând nevoia de insulină.

Premieră mondială: Terapia celulară vindecă diabetul de Tip 2 

Un an mai târziu, în 2022, pacientul a putut renunța complet la injecții, bucurându-se de o viață normală, fără diabet.


Descoperirea uimitoare a fost publicată în revista Cell Discovery, oferind speranță milioanelor de bolnavi de diabet din lume.

Echipa de cercetători, condusă de profesorul Yin Hao de la Spitalul Changzheng din Shanghai, consideră acest caz o „vindecare" a diabetului de tip 2 și speră să extindă terapia la mai mulți pacienți în viitor.


CITEȘTE ȘI:
Ce înseamnă dacă limba îți devine verde, albastră, portocalie, neagră sau gri

„Acest lucru reprezintă un progres semnificativ în domeniul terapiei celulare pentru diabet", a declarat a declarat pentru South China Morning Post profesorul Timothy Kieffer de la Universitatea British Columbia din Canada, un expert independent în domeniu.

Potrivit profesorului Kieffer, este pentru prima dată când terapia cu celule stem a fost folosită pentru a „vindeca” diabetul de tip 2.

Diabetul de Tip 2 ar putea fi vindecat definitiv?

Yin a adăugat: „Tehnologia noastră a împins limitele în domeniul medicinei regenerative pentru tratamentul diabetului”.

Echipa speră acum să testeze terapia pe mai mulți pacienți diabetici, poate într-o zi să transforme viețile a milioane de bolnavi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Invenție remarcabilă care ne scapă de boli

abonare newsletter