Sănătate

Trei reţete pentru o cină sănătoasă. Idei de preparate rapide şi săţioase.

Idei pentru o cină sănătoasă.

Trei reţete pentru o cină sănătoasă | Foto: pixabay.com Trei reţete pentru o cină sănătoasă | Foto: pixabay.com

 

 


Deși se spune că micul dejun e masa cea mai importantă din zi, nici celelalte mese nu sunt mai puțin importante.

 


Felurile principale de mâncare gustoase și sănătoase pot fi simple și ușor de preparat, și nu trebuie să fii un bucătar cu experiență pentru a le pregăti. Salatele sățioase cu legume, mâncărurile cu verdețuri și legume, pastele și mâncărurile cu carne sau rețetele cu quinoa sau tofu, toate acestea sunt alegeri grozave, potrivit magicianafit.ro.

Trei reţete pentru o cină sănătoasă

O cină sănătoasă trebuie să fie mai bogată în proteine decât în carbohidrați.


Reţete sănătoase:
Orez cu pătrunjel, limetă și ton
Ingrediente:
300 g ton în suc propriu 
100 g orez brun (sau orice alt tip de orez preferat) 
2 căni (500 ml) apă
1 frunză de dafin
1 linguriță sare de mare
sucul de la 1 limetă
coaja de la 1 limetă
o mână de pătrunjel
Mod de preparare:
Spală orezul, acoperă-l cu o cantitate dublă de apă, adaugă sare și o frunză de dafin. Fierbe orezul acoperit până când se înmoaie (aproximativ 12 minute). Când orezul a fiert, scoate frunza de dafin și adaugă sucul și coaja de la limetă, pătrunjelul tocat mărunt și tonul scurs de zeamă. Dacă este necesar, adaugă în orez sare și condimente după gust.
Brioșe cu ou și ciuperci
Ingrediente:
6 ouă de mărime medie
200 g brânză de vaci
200 g ciuperci brune tip champignon
1/2 ceapă roșie
2 căței de usturoi
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță paprika
1/4 linguriță piper negru măcinat
Mod de preparare:
Într-un castron, amestecă ouăle cu brânza de vaci (scursă de lichid), ceapa roșie tăiată mărunt, cățeii de usturoi pisați, sarea și condimentele. Adaugă ciupercile spălate și tăiate mărunt. Toarnă aluatul în 12 forme pentru brioșe (de preferință din silicon). Coace brioșele sărate timp de 25-30 de minute la 180 de grade până când se rumenesc. După ce s-au copt, lasă-le să se răcească timp de cel puțin 5 minute, apoi scoate-le din forme.
Conopidă în aluat la cuptor
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 2 ouă
- 7 linguri făină de năut (sau alt tip de făină sau firimituri de pâine) 
- 1/2 linguriță sare de mare
pentru salsa:
- 4 roșii proaspete mai măricele (tăiate mărunt)
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 1/2 ceapă (tăiată mărunt)
- 1 lingură ulei de măsline 
- sucul de la 1 limetă (sau 1/2 lămâie)
- sare, piper negru măcinat (după gust)
- chili/jalapenos (după gust)
- coriandru proaspăt sau pătrunjel pentru aroma
Mod de preparare:
Desfă conopida în buchețele, spală-le și dă-le prin ou bătut pe toate părțile. Într-o pungă resigilata, amestecă făina preferată cu sare, apoi introdu buchețelele de conopidă. Scutură punga de câteva ori până când conopida este acoperită de făină pe toate părțile, apoi scoate cu grijă bucățile de conopidă și așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Coace conopida timp de 40 de minute la 200 °C. Între timp, pregătește sosul amestecând toate ingredientele pentru salsa până la omogenizare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Salata verde: proaspătă, versatilă și plină de nutrienți. Beneficii și idei de rețete

Condimentul pe care majoritatea românilor îl evită, dar care face adevărate minuni pentru organism

Ultimele Stiri
abonare newsletter