Sănătate

Premieră la Spitalul Județean Cluj! Pacient oncologic în vârstă 61 de ani, salvat printr-o procedură inovativă.

Premieră la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Cluj-Napoca. Un pacient oncologic în vârstă 61 de ani a fost salvat printr-o procedură intervențională inovativă.

Premieră la SCJU Cluj! Pacient oncologic în vârstă 61 de ani, salvat printr-o procedură intervențională inovativă. | Foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca - Facebook Premieră la SCJU Cluj! Pacient oncologic în vârstă 61 de ani, salvat printr-o procedură intervențională inovativă. | Foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca - Facebook

 

 


O echipă din cadrul SCJU Cluj a realizat o procedură de tratament pentru un pacient oncologic de 61 de ani, utilizând o metodă de ablație termică cu ajutorul microundelor (MWA). 

 


„Echipa Laboratorului de radiologie intervențională, coordonată de medicul Dan Duma, alături de specialiști oncologi și de terapie intensivă, au pus în practică o procedură de tratament cu viză curativă pentru un pacient oncologic oligometastatic (număr redus de metastaze) folosindu-se o metodă de ablație termică cu ajutorul microundelor (MWA)”, au transmis reprezentanții SCJU Cluj.

Pacient oncologic în vârstă 61 de ani, operat cu succes

Echipa de medici a reuşit să înlăture metastazele hepatice ale unui pacient de 61 de ani, care suferă și de o patologie psihiatrică. 


„Cu această ocazie au fost înlăturate metastazele de la nivelul ficatului pacientului oncologic în vârstă de 61 de ani, având și patologie psihiatrică. Pacientul a fost externat din spital a doua zi după intervenție, în stare bună”, au mai transmis reprezentanţii SCJU Cluj.

Trei proceduri inovative la SCJU Cluj

La SCJU Cluj sunt disponibile trei procedure inovative. 


„Metoda de ablație tumorala prin microunde (MWA) constituie o modalitate de distrugere a tumorilor cu ajutorul căldurii. Această metodă se aseamănă cu ablația tumorala prin radiofrecvență (RFA) și cu crioablația (scăderea brusca a temperaturii locale). În momentul de față, toate cele trei proceduri inovative pot fi efectuate cu succes în SCJU Cluj, constituind în anumite cazuri bine selecționate, alternative viabile la intervențiile chirurgicale clasice”, au declarat reprezentanţii SCJU Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Proiect de 4 milioane de lei pentru digitalizarea Spitalului Județean Cluj. Finanțare prin PNRR.

Organele unui bărbat mort în urma unui AVC salvează mai multe vieți. Rinichii și ficatul vor ajunge la pacienți din Cluj și Bucureși.

Ultimele Stiri
abonare newsletter