Sănătate

Dieta perfectă! Cum să mănânci ciocolată și să slăbești.

Ciocolata te poate ajuta la pierderea în greutate, iar astfel unele dulciuri pot fi parte a dietei tale. Află cum poți să mănânci ciocolată și să slăbești.

Beneficiile consumului de ciocolată|Foto: pexels.com Beneficiile consumului de ciocolată|Foto: pexels.com

 

 


Aportul ciocolatei negre în păstrarea unei diete echilibrate și pierderea în greutate este recunoscut deja de cercetători și vizează anume impactul pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge ce poate contribui la reducerea poftei de alimente mai puțin hrănitoare pe parcursul zilei.

Beneficiile consumului de ciocolată 

*Studiile care implică persoane cu diabet au descoperit că consumul de ciocolată neagră este asociat cu o sensibilitate îmbunătățită la insulină și, posibil, cu pierderea în greutate. O mai bună sensibilitate la insulină înseamnă că celulele dumneavoastră sunt capabile să preia zahărul din sânge mai repede și nivelul de zahăr din sânge nu rămâne ridicat pentru prea mult timp.
*Control îmbunătățit al apetitului. 
*Îmbunătățirea metabolismului.


Nu renunți la dulce

De asemenea, ciocolata neagră vă poate face mai puțin foame, datorită efectelor sale asupra unui hormon (grelina) responsabil cu reglarea poftei de mâncare.

CITEȘTE ȘI: 
De ce să consumi spirulină? Cinci beneficii pentru sănătate.

Deși ciocolata neagră poate reprezenta în general o alternativă mai sănătoasă la alte tipuri de dulciuri, ea conține totuși zahăr, iar ciocolata neagră de calitate mai slabă poate avea și aditivi. 


Cel mai bine este să alegeți o ciocolată cu un procent mare de cacao - 70% și mai mult - și să o consumați cu moderație. Dar este, de asemenea, important să știi că modul în care corpul tău răspunde la alimente este cu totul unic pentru tine.

Cum te poate ajuta ciocolata neagră la pierderea în greutate

Ciocolata neagră are, în general, mai multe fibre și substanțe nutritive și un nivel mai scăzut de zahăr decât ciocolata cu lapte.


Ciocolata are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii ce induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria. Cacaoa, unul din ingredientele esențiale, scade presiunea sângelui și a stresului oxidativ la nivelul creierului și a inimii. 

De bună seamă, consumul de ciocolată trebuie să fie echilibrat și asezonat cu alte produse și alimente cu efecte benefice asupra organismului. Astfel, ceaiul verde, un alt preparat minune, cu puternic efect antioxidant, poate fi combinat cu consumul moderat de ciocolată neagră. Este bine ca meniul unei zile să conțină legume și carne de pui sau vită. Iar ciocolata neagră poate fi parte a micului dejun sau mai degrabă a mesei de prânz. 


Dacă este savurată la micul dejun, atunci ciocolata neagră poate fi combinată cu un ceai verde și o porție de cereale integrale. 

CITEȘTE ȘI: 
Dieta cu struguri. Slăbești până la 2,5 kilograme într-o săptămână.

La masa de prânz, ciocolata neagră poate fi consumată la final, după o salată de legume asezonată cu un grătar de pui (100 g). 

Oricum, cel mai indicat este consumul de ciocolată neagră la una dintre cele două mese, mai puțin seara, după cină. 

O recomandare pentru consumul ciocolatei prevede ca tableta de ciocolată nu trebuie să aibă o greutate mai mare de 20 gr. Un consum echilibrat de ciocolată neagră, urmat sub observația unui nutriționist, te poate ajuta să pierzi 5-7 kg în decurs de câteva săptămâni. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Așa poți SLĂBI cu apă minerală. Câte sticle trebuie să bei zilnic, conform medicilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter