Sănătate

De ce ar trebui să-ți cureți limba? Un obicei sănătos care-ți îmbunătățește sănătatea orală.

Pe lângă spălatul pe dinți, curățarea limbii poate îmbunătăți drastic sănătatea.

De ce ar trebui să-ți cureți limba? Un obicei sănătos care-ți îmbunătățește sănătatea orală | Foto: pixabay.com De ce ar trebui să-ți cureți limba? Un obicei sănătos care-ți îmbunătățește sănătatea orală | Foto: pixabay.com

 

 


Dentiștii ne sfătuiesc să ne ocupăm de igiena orală cel puțin de două ori pe zi.  Pe tot parcursul zilei, în funcție de ce mâncăm, în gura noastră se formează o placă bacteriană care afectează sănătatea dinților și a gingiilor. 

 


Limba ocupă o porțiune considerabilă în gura noastră și poate fi sursa a diferite probleme orale pe care le avem, din cauza plăcii bacteriene care se poate depune pe ea. Aceste bacterii pot crea probleme cum ar fi respirația neplăcută, carii sau infecții gingivale.

Cum curățăm limba?

Curățarea limbii se poate face cu o periuță normală de dinți, acestea având pe spate și o porțiune special gândită pentru asta. 


Se aplică puțină pastă de dinți pe periuță sau pe partea destinată curățării limbii, dacă există, și se spală folosind mișcări față-spate.

Alt instrument poate fi chiar racleta pentru limbă. Racleta se folosește prin răzuirea suprafeței limbii din toate unghiurile.


Limba este curată atunci când are o culoare rozalie

Beneficiile curățării limbii

Curățarea limbii este un obicei recomandat de medici și are multe beneficii legate de sănătatea orală.


Bacteriile care se adună pe limbă sunt una dintre principalele cauze ale respirației urât mirositoare. Curățarea limbii după servirea mesei este recomandată pentru a evita mirosurile neplăcute.

Cariile sunt și ele strâns legate de placa bacteriană care se creează în cavitatea orală. Spălarea dinților nu e suficientă pentru a elimina total bacteriile și riscul cariilor.

Prin curățarea limbii mâncarea poate avea un gust mai bun. Gustul este mult influențat de bacteriile din cavitatea orală, iar îndepărtarea acestora poate face mâncare să aibă un gust mai bun și mai proaspăt, așa cum ar trebui. 

Articol scris de Aurel-Constantin Bîrliba

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mâncatul, un obicei care hrăneşte emoţiile, nu stomacul. Psihiatru: „O parte dintre noi apelăm la mâncare pentru ameliorarea stresului”

Cum să prepari urzicile fără să te piște. Rețetă de post – urzici cu usturoi și mămăligă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter