Sănătate

Locul de pe planetă în care locuitorii sunt daltoniști. Știu când un fruct e copt după miros.

În prezent, aproximativ 10% dintre cele 250 de persoane care locuiesc aici sunt daltoniști. Vezi despre ce loc este vorba.

Locul de pe planetă în care locuitorii sunt daltoniști. Știu când un fruct e copt după miros. Locul de pe planetă în care locuitorii sunt daltoniști. Știu când un fruct e copt după miros.

 

 


Potrivit legendei, un taifun care a avut loc în 1775 a distrus absolut tot în jurul lui, mai puțin câțiva dintre rezidenții insulei. Unul dintre supraviețuitori, conducătorul chiar, a dus mai departe o genă extrem de rară a daltoniștilor.

În prezent, aproximativ 10% dintre cele 250 de persoane care locuiesc pe insulă poartă această genă a daltoniștilor, cunoscută și ca acromatopsie completă. Asta înseamnă că o persoană care are acromatopsie completă își pierde capacitatea de a vedea culorile. În lume, doar 1 din 30.000 de persoane suferă de această afecțiune, dar pe această insulă, 1 din 10 locuitori este purtătorul acestei gene.


Uneori „culoare” este doar un cuvânt pentru daltoniști

Cea mai mare provocare a unei persoane daltoniste este să înțeleagă ceva ce ochii n-au văzut vreodată. Ce poate însemna portocaliu pentru o persoană care vede alb-negru?

Sanne De Wilde, fotografă de origine belgiană, a mers pe insulă și a folosit conceptul de „daltonist” pentru a inspira o serie de fotografii asupra acestui aspect genetic. Femeia a vizitat Pingelap în 2015 și a creat fotografii așa cum ar fi văzute de o persoană daltonistă. Uneori, locuitorii susțin că pot vedea diferite culori precum roșu sau albastru.


Vezi AICI despre ce loc este vorba.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Revoluție în tratamentul alergiilor: Adio ace!

Ultimele Stiri
abonare newsletter