Sănătate

Fumătorii o aruncă de fiecare dată după ce desfac pachetul de țigări. La ce se folosește, de fapt, folia de aluminiu din interior

De fiecare dată când vor să deschidă un pachet de țigări, fumătorii se „lovesc” de folia de aluminiu, însă puţini ştiu la ce se foloseşte. Deși pare inutilă la prima vedere, aceasta are o întrebuințare de care puțini știau până acum.

La ce se folosește folia de aluminiu din interiorul pachetelor de tutun La ce se folosește folia de aluminiu din interiorul pachetelor de tutun

 

 


Cu toții știm că fumatul nu este deloc bun pentru organism, dar te-ai gândit vreodată ce se întâmplă în corpul tău dacă fumezi o singură țigară? Chiar și un singur puf poate veni la pachet cu consecințe pe termen scurt asupra întregului sistem.

Sistemul respirator e afectat

Imediat cum tragi un fum dintr-o țigară, în sistemul respirator de produce un adevărat haos. Substanțele chimice din țigări irită căile respiratorii și începi să respiri mai greu. În doar câteva minute începi să tușești, iar asta pentru că organismul încearcă să elimine substanțele dăunătoare.


Nicotina lucrează asupra creierului și sistemului nervos

Nicotina stimulează eliberarea de dopamină, un neurotransmițător asociat plăcerii și recompenselor și astfel apare acel sentiment temporar de relaxare. Cu toate astea, această senzație euforică oferită de nicotină este pe termen scurt și poate duce ulterior la apariția simptomelor de iritabilitate și anxietate.

Apar efectele asupra pielii

Nu fi surprins dacă începi să observi schimbări la nivelul pielii după o singură țigară fumată. Toxinele din fumul de țigară restricționează sângele din piele și astfel este deprivată de oxigen și nutrienți esențiali. Astfel apare îmbătrânirea prematură, care se manifestă ca linii fine, riduri și modificarea texturii pielii. Mai mult, fumatul poate amplifica și afecțiuni ale pielii deja existente precum acneea sau psoriazisul.


Vezi AICI la ce se folosește folia de aluminiu din interiorul pachetelor de țigări.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Țigările și alcoolul vor putea fi cumpărate doar cu buletinul. Amenzi de până la 30.000 de lei pentru vânzătorii care nu verifică vârsta clienților.

Ultimele Stiri
abonare newsletter