Sănătate

Ai încetat să mai slăbești? Iată două trucuri simple care te pot ajuta să mai pierzi kilograme

Mulți dintre cei care încearcă să slăbească observă un tipar frustrant. La început, kilogramele par să dispară rapid și ușor, dar apoi procesul încetinește sau chiar se oprește complet. Stagnarea în slăbire este un fenomen comun, iar un expert în nutriție ne spune cum să îl depășim.

Un expert dezvăluie două trucuri pentru a relua slăbirea, după stagnare. Foto: pexels.com Un expert dezvăluie două trucuri pentru a relua slăbirea, după stagnare. Foto: pexels.com

 

 


Victoria Taylor, dietetician senior la British Heart Foundation, explică de ce oamenii pierd mult în greutate în primele săptămâni, înainte ca procesul să încetinească.

 


„Când începeți să slăbiți, puteți pierde greutate în primele săptămâni. Corpul folosește energia stocată și pierde apă. După această perioadă, slăbirea tinde să încetinească", spune ea.

Stagnare în slăbire? Expertul dezvăluie două trucuri simple pentru a relua pierderea în greutate

Taylor subliniază că o pierdere în greutate sănătoasă după faza inițială este de obicei între 0,5 și 1 kg pe săptămână, scrie gloucestershirelive.co.uk.


Deși poate părea puțin comparativ cu primele săptămâni, această rată poate duce la rezultate impresionante pe termen lung. „Dacă slăbiți 0,5 kg pe săptămână timp de un an, veți fi cu 26 kilograme mai ușori anul următor", explică ea.

Expertul reamintește că slăbirea nu este un proces constant. Evenimente din viață, sărbători sau perioade festive pot întrerupe temporar progresul. 


CITEȘTE ȘI:
Medicamentele pentru slăbit Ozempic și Wegovy, risc de orbire!!!

Însă, dacă reușiți să mențineți greutatea în aceste perioade și reluați procesul de slăbire după, „vă descurcați bine", spune Taylor.

Pentru a relua slăbirea după o perioadă de stagnare, Taylor recomandă două schimbări esențiale: ajustarea aportului caloric – după ce ați slăbit, aveți nevoie de mai puține calorii - . Sugestiile includ consumul de alimente mai sățioase, bogate în fibre și proteine și reducerea porțiilor.


Nu mai slăbești? Află secretul experților pentru a relua pierderea în greutate

De asemenea, expertul recomandă creșterea activității fizice: Acest lucru poate ajuta la menținerea și accelerarea pierderii în greutate.

Taylor recomandă un jurnal alimentar și de activitate pentru câteva zile. „Folosiți-l pentru a identifica schimbările mici și durabile care funcționează pentru dumneavoastră", sfătuiește ea.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Așa poți SLĂBI cu apă minerală. Câte sticle trebuie să bei zilnic, conform medicilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter