Sănătate

Miracolul bicarbonatului de sodiu. Femeie în pragul morții după un atac al „bacteriei carnivore"

Beatrice Johnson, o femeie în vârstă de 60 de ani din Tunbridge Wells, Kent, a trecut printr-o experiență de coșmar care aproape i-a luat viața, dar s-a încheiat cu o recuperare miraculoasă datorită unui tratament neconvențional.

O femeie a scăpat de moarte cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Foto: Captură authentic vbloger Facebook O femeie a scăpat de moarte cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Foto: Captură authentic vbloger Facebook

 

 


Totul a început pe 21 decembrie 2023, când Beatrice a început să se simtă slăbită. Starea ei s-a deteriorat rapid, ajungând în situația în care nu mai putea urca scările casei. Realizând că ceva nu este în regulă, a sunat la urgențe, potrivit express.co.uk.

 


Miracol medical: Femeie salvată de bicarbonatul de sodiu în lupta cu bacteria carnivora

Paramedicii au sosit în 10 minute și au constatat că femeia nu avea tensiune arterială detectabilă, fiind surprinși că era conștientă. A fost dusă de urgență la spital, unde medicii au diagnosticat-o cu septicemie, care a evoluat rapid în șoc septic.

Situația a devenit critică când rinichii femeii au început să cedeze, necesitând dializă imediată. Starea ei s-a agravat atât de mult încât a fost conectată la aparate, iar copiii ei au fost chemați să-și ia rămas bun.


Într-o ultimă încercare de a-i salva viața, medicii au recurs la o soluție neobișnuită: au introdus bicarbonat de sodiu în perfuzia intravenoasă, ca alternativă la dializă. Acest tratament neconvențional a avut rezultate uimitoare.

În doar o săptămână, Beatrice a ieșit din comă. După trei zile, a fost deconectată de la aparate. 


CITEȘTE ȘI:
Un copil de 14 ani a murit după ce a participat la o provocare cu chipsuri picante

Ea își amintește: „Într-o singură zi am fost o altă persoană. Îmi amintesc că mă uitam în jur și vedeam o mulțime de tuburi ieșind din corpul meu. Nu puteam comunica decât clipind, dar simțeam că mă vindecam".

Șansă de supraviețuire de 10%. Cum a scăpat o femeie de la moarte datorită bicarbonatului de sodiu

După ce și-a recăpătat cunoștința, Beatrice a aflat că nasul ei fusese afectat de fasceită necrozantă, o infecție bacteriană rară și agresivă, cunoscută și sub numele de „bacteria carnivoră". Medicii au reușit apoi să oprească răspândirea infecției cu ajutorul antibioticelor, deși vârful nasului ei a rămas amorțit.


Pe 2 februarie 2024, la 43 de zile după ce i se spusese că va muri, Beatrice a fost externată din spital. Ea a declarat: „Am crezut cu adevărat că voi muri. Familia mea și-a luat ultimul rămas bun. Nimeni nu a crezut că voi fi astăzi aici. Sunt recunoscătoare că nu au renunțat niciodată la viața mea".

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Telefoanele mobile și tumorile. Iată unde ar trebui să-l ții ca să-ți îngrijești sănătatea

Ultimele Stiri
abonare newsletter