Sănătate

Alimente care „luptă” cu căldura și cu oboseala cronică de vară

Alimentația este prima armă împotriva căldurii: asta susțin oamenii de știință japonezi. Cheia bunăstării constă într-o dietă corectă și în porții mici.

Ce alimente recomandă experții, pe caniculă. Foto: pexels.com Ce alimente recomandă experții, pe caniculă. Foto: pexels.com

 

 


Japonezii o numesc regula celor cinci mese: presupune micul dejun, prânzul, cina și două gustări, una dimineața și una seara, pe bază de fructe și legume. Ideale pentru această perioadă „intermediară" sunt sucurile proaspete.

 


Potrivit experților, alimentele bogate în nutrienți, în special glucoză, potasiu, calciu, magneziu, carbohidrați complecși, sodiu și vitamine, nu ar trebui să lipsească de la masă și de la gustări. Deosebit de potrivite în acest scop sunt grisinele. De asemenea, biscuiții din grâu integral susțin microbiota intestinală sănătoasă datorită conținutului de fibre.

Alimente care ne ajută să învingem căldura și oboseala verii

Gustările de vară includ pepenele galben și pepenele roșu, două fructe de sezon deosebit de hidratante care sunt surse rapide de energie. 


Tentația înghețatei este foarte puternică. Nu trebuie interzisă, dar este important să o alternați cu fructe proaspete.

Fructele uscate sunt, de asemenea, o gustare excelentă după-amiaza: nu lăsați niciodată să vă lipsească din cămară nucile și migdalele, pe care să le ronțăiți la nevoie.


CITEȘTE ȘI:
Ai încetat să mai slăbești? Iată două trucuri simple care te pot ajuta să mai pierzi kilograme

Legumele sunt, de asemenea, eficiente împotriva căldurii, poate combinate într-o salată de vară, pentru a fi consumate la prânz. Cu dovlecei se pot face mai multe feluri de mâncare, dar pot fi consumați și cruzi.

Roșia este adevărata regină a verii. Gătită, eliberează licopen, care este deosebit de util organismului uman, inclusiv pentru a contracara problemele de fertilitate masculine.


Iaurtul are un efect răcoritor și echilibrant asupra florei bacteriene și conține proteine, vitamine și minerale.

Ce alimente să consumi vara pentru a combate oboseala și a te energiza

Dar ceea ce nu trebuie să lipsească niciodată de pe masă este apa. Hidratarea este esențială, cu atât mai mult în sezonul estival, pentru a menține buna funcționare a organismului.

Pe căldură, există, de asemenea, alimente care trebuie evitate cu desăvârșire, cum ar fi cafeaua.

De asemenea, trebuie evitate alcoolul, mezelurile și alimentele bogate în sare, care sunt periculoase pentru organismul stresat de căldură.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Să nu bei niciodată apă dintr-o sticlă care a stat la soare! Iată care este pericolul uriaș care te paște.

Ultimele Stiri
abonare newsletter