Sănătate

Răcorire naturală. 3 ceaiuri care te ajută să învingi canicula.

Cu vara în plină desfășurare și temperaturile care ating valori record, găsirea unor metode eficiente de a te răcori este mai importantă ca niciodată. În loc să te îndrepți spre băuturi pline de zahăr și calorii, ce zici să încerci ceva natural și sănătos?

Ceaiuri care te ajută să te răcorești în zilele toride de vară | Foto: pexels.com Ceaiuri care te ajută să te răcorești în zilele toride de vară | Foto: pexels.com

 

 


Fie că petrecem timpul la plajă, în grădină sau în confortul propriei case, hidratarea corespunzătoare este esențială pentru a ne menține starea de bine și energia. 

 


În acest context, ceaiurile, preparate cu grijă și ingredientele potrivite, pot fi o soluție ideală. Aceste băuturi nu doar că ne potolesc setea, dar oferă și o serie de beneficii pentru sănătate, datorită conținutului lor bogat în antioxidanți, vitamine și minerale.

Ceaiul de busuioc

Unul dintre acestea este tip ceaiul de busuioc. Aroma puternică pe care o are busuiocul este foarte benefic pe timpul caniculei, dar și băutura în sine are multe beneficii. Un secret pe care trebuie să îl știi este faptul că acest ceai reușește să țină departe țânțarii.


CITEȘTE ȘI:
Ce pot face femeile pentru a-și prioritiza sănătatea

Ceaiul verde

Acest tip de ceai este bogat în antioxidanți. Consumul de ceai verde cald poate stimula transpirația, un proces natural care ajută la răcirea corpului. În plus, ceaiul verde este bogat în teanină, un aminoacid care promovează relaxarea și reduce stresul. Atenție, nu consumați ceaiul verde după ora 16:00 pentru că poate provoca insomnii.

Ceaiul de fructe de pădure

Ceaiul de fructe de pădure este o alegere excelentă pentru a te răcori datorită aromei sale dulci și fructate. Este bogat în vitamine și antioxidanți, care contribuie la întărirea sistemului imunitar și la hidratarea corpului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

10 ceaiuri pentru constipație, gaze și balonare. Adio, burtă umflată!

Curiozităţi despre albine. Află câte zile trăiesc şi cum mierea poate susţine viaţa umană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter