Sănătate
Despăgubiri de 100.000 de euro în urma unei infectări cu bacterii nosocomiale într-un spital de copii din Iași
Un cuplu de tineri părinți a obținut daune morale de peste 100.000 de euro pe numele copilei lor, infectate cu o bacterie multirezistentă în spital.
Daune morale de peste 100/000 de euro în cazul unei fetițe infectate cu o bacterie multirezistentă într-un spital din Iași|Foto: pexels.com
Incidentul s-a petrecut în toamna lui 2020 când, în urma spitalizării, fetița de un an și jumătate s-a infectat cu Klebsiella de la un cateter de perfuzie.
Sănătatea fetiței, afectată de o infecție nosocomială
Infecția contractată în urma spitalizării a complicat starea de sănătate a fetiței și i-a pus viața în pericol.
CITEȘTE ȘI:
Despăgubiri de 3,3 milioane de euro cerute de părinții unui tânăr infectat cu bacterii nosocomiale. Adolescentul de 16 ani a murit într-un spital din Iași.
„Pe parcursul tratamentului pe care a fost nevoită să-l primească în spital a contactat o infecție nosocomială care i-a complicat starea de sănătate și i-a pus în pericol viața. A fost nevoie de intervenții chirurgicale suplimentare pentru îndepărtarea pungii infecțioase care, evident, îi punea viața în pericol, a fost necesară o prelungire a spitalizării sale pentru ca tratamentul administrat de data aceasta pentru tratarea acestei infecții să își facă efectul”, a declarat avocatul familiei, citat de reporteris.ro
Fetița de un an și jumătate a fost supusă la multiple tratamente și interveții din cauza infecției contractate în spital.
La aproape trei ani și jumătate de la demararea unui proces împotriva Spitalului pentru Copii „Sf Maria”, părinții au obținut în instanță daune morale de 100.000 de euro.
CITEȘTE ȘI:
Spitalul Județean de Urgență Suceava: despăgubiri de 800.000 € pentru moartea unui bebeluș!!!
În primă instanță, prin sentința din 27 iunie 2024, judecătorii au obligat Spitalul „Sf. Maria” să plătească 100.000 euro reprezentând daune morale pentru prejudiciul cauzat minorei Aurora Dalia C., 2.022 lei prejudiciul material și 10.435 lei cheltuieli de judecată, taxa de timbru și onorariu avocat. Unitatea spitalicească are drept de apel.
După cum arată sursa citată, spitalul a recunoscut infecția nosocomială, însă juriștii unității medicale nici măcar nu s-au prezentat la proces, ci doar au menținut o corespondență cu instanța.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: