Sănătate

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, dotat cu echipamente medicale de ultimă generaţie. Investiţie de aproape 17 milioane de lei.

Noi dotări de înaltă tehnologie, pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase va primi aparate medicale de ultimă generaţie | Foto: Consiliul Judeţean Cluj Spitalul Clinic de Boli Infecţioase va primi aparate medicale de ultimă generaţie | Foto: Consiliul Judeţean Cluj

 

 


Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca cu 41 de aparaturi și echipamente medicale de ultimă generație.

 


„Ceea ce urmărim prin intermediul acestei investiții, din fonduri europene, este îmbunătățirea calității actului medical și facilitarea accesului cetățenilor la serviciile de care au nevoie. Dotările prevăzute vor sprijini personalul medical în procesul de investigare și tratare a pacienților în cele mai bune condiții”, a declarat Alin Tişe. 

Investiţie de aproape 17 milioane de lei

Printre echipamentele preconizate a fi achiziționate pentru cea mai mare și complexă unitate ambulatorie din țară se numără un computer tomograf, un mamograf 3D cu tomosinteză, un ecograf multidisciplinar cu trei sonde pentru mai multe specialități, un ecograf multidisciplinar cu două sonde pentru cardiologie, un laser vascular pulsat, un sistem pentru colorare imunohistochimică, un laser pentru urologie și un sistem urodinamic.


CITEŞTE ŞI
Spații din Ambulatoriul Integrat al Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj, revitalizate. Investiție de 500.000 de lei

De asemenea, mai sunt propuse spre achiziționare un tomograf în coerență optică, un ecograf multidisciplinar cu trei sonde pentru pediatrie, un ecograf digital Doppler color cu două sonde pentru chirurgie vasculară, un analizor automat de hematologie cu minimum 49 de parametri, un ecograf multidisciplinar cu două sonde pentru endocrinologie, un sistem pentru videodermatoscopie digitală cu scanare corporală, un aparat pentru screening auditiv și un robot pentru pipetare și manipularea lichidelor. 

Proiectul are o valoare totală de 16.974.468,60 lei, T.V.A. inclus, și urmează a fi depus spre finanțare prin Programul Sănătate.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a obținut avizul Ministerului Sănătății pentru suplimentarea liniilor de gardă. Tișe: „Este o nouă veste bună”

Noi echipamente medicale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul de Boli Infecțioase Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter