Sănătate

Emanuel Ungureanu, mesaj pentru Ciolacu: „Corpul de Control al premierului caută potcoave de cai morți la Ministerul Sănătății”

În urma scandalului privind decesele suspecte de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din București, Marcel Ciolacu a trimis Corpul de control la Ministerul Sănătății pentru cercetări. „Corpul de Control al premierului caută potcoave de cai morți”, spune Emanuel Ungureanu.

Emanuel Ungureanu, mesaj pentru Ciolacu: „Corpul de Control al premierului caută potcoave de cai morți la Ministerul Sănătății” |Foto: Emanuel Ungureanu-Facebook Emanuel Ungureanu, mesaj pentru Ciolacu: „Corpul de Control al premierului caută potcoave de cai morți la Ministerul Sănătății” |Foto: Emanuel Ungureanu-Facebook

 

 


Fostul deputat de Cluj, Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei de Sănatate din Camera Deputaților, critică modul în care au fost derulate investigațiile în cazul deceselor de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală.

„Ordinul lui Rafila care nu există”

Vicepreședintele Comisiei de Sănatate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu, suține că în cazul investigațiilor făcute de Coprul de control al Ministerului Sănătății, în aprilie 2024, nu a existat niciun ordin semnat de ministrul Alexandru Rafila în acest sens. Mai mult, verificările ar fi fost „superficiale” și s-ar fi rezumat la intimidarea celor care ar fi semnalat morțile suspecte din secția ATI a spitalului. 


„Ordinul lui Rafila care NU EXISTĂ (...). Rafila a recunoscut ieri, oficial, că nu a trimis niciun Corp de Control la Spitalul Sfântul Pantelimon care să investigheze moartea suspectă a 20 de bolnavi în 48 de ore! Incredibil, dar adevărat!

Pe Rafila l-a interesat cine și de ce se ceartă într-un spital în care mureau mai mulți pacienți ca soldații de pe front!


Rafila a acționat simplist, superficial”, notează fostul deputat de Cluj, Emanuel Ungureanu. 

CITEȘTE ȘI: 
Şeful Corpului de control de la Ministerul Sănătăţii a demisionat, în urma cazurilor pacienţilor morţi într-un spital din Bucureşti

„A trimis doi ofițeri, pensionari speciali, să «le spargă dinții» celor din spital care reclamau probleme grave, i-a concediat pe avertizorii de integritate cu mâna celor 3 membrii în Consiliul de Administrație al Spitalului Sfântul Pantelimon, numiți chiar de Rafila. (...). Cum ar fi trebuit să arate un ordin de ministru pentru un control adevărat la Spitalul Sfântul Pantelimon?


Îi ofer public un model lui Rafila, din acest ordin nu putea lipsi din Corpul de Control al Ministerului Sănătății un medic ATI care să verifice calitatea actului medical prestat de medicii din spitalul controlat, nu avea niciun sens să trimită Rafila doi pensionari speciali care să culeagă bârfe despre certurile din spital, când el avea informații clare despre 20 de bolnavi care s-au prăpădit în condiții suspecte”, notează Emanuel Ungureanu în mesajul publicat pe pagina sa de Facebook

Ungureanu, mesaj pentru Ciolacu

Emanuel Ungureanu îi adresează un mesaj public premierului Marcel Ciolacu, după ce acesta a anunțat că trimite Corpul de control al Guvernului la Ministerul Sănătății pentru investigații suplimentare. 


CITEȘTE ȘI: 
Cele două doctorițe de la un spital din București acuzate de omor calificat, arestate preventiv

„Am un mesaj clar pentru domnul Ciolacu: Corpul de Control al premierului caută potcoave de cai morți la Ministerul Sănătății. Toată planeta știe că Rafila trebuia să trimită control adevărat pe morțile suspecte, nu pentru ciondăneli între doctori.

Nu ar trebui să fie ceva obișnuit că mor 20 de oameni într-un spital în 48 de ore, nu, domnule Ciolacu?”, semnalează Emanuel Ungureanu.

În aprilie 2024, în urma verificărilor făcute la Spitalul „Sf. Pantelimon din Capitală”, Corpul de control al ministrului Sănătății a concluzionat că „sesizările formulate de către angajații spitalului au la bază o comunicare defectuoasă între conducerea unității și persoanele în cauză”.

În august 2024, două cadre medicate de la Sptialul „Sf. Pantelimon” din București au fost reținute de procurori, sub acuzații de tentativă de omor și omor calificat. Potrivit anchetatorilor, cele două doctorițe au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, internat în stare gravă la Secția ATI, prin scăderea dozei de nonadrenalină, fapt ce a condus la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului.

Miercuri, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va lua o decizie în legătură cu Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, după ce corpul de control al prim-ministrului va verifica ancheta realizată anterior la Spitalul „Sf. Panelimon”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum lichida doctorița poreclită de colegi „doamna cu coasa” pacienții să elibereze paturile

Cele două doctorițe de la un spital din București acuzate de omor calificat, arestate preventiv

Şeful Corpului de control de la Ministerul Sănătăţii a demisionat, în urma cazurilor pacienţilor morţi într-un spital din Bucureşti

Ultimele Stiri
abonare newsletter