Sănătate

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, dotat cu un sistem de investigații imagistice de ultimă generație de 4 milioane de lei

Laboratorul de medicină nucleară al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj a primit în dotare un sistem de investigații imagistice SPECT/CT de ultimă generație.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, dotat cu un sistem de investigații imagistice de ultimă generație de 4 milioane de lei | Foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, dotat cu un sistem de investigații imagistice de ultimă generație de 4 milioane de lei | Foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

 

 


Laboratorul de medicină nucleară al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj a primit în dotare un sistem de investigații imagistice SPECT/CT de ultimă generație. 

 


Aparatul de tipul Siemens Symbia Pro.specta X3 reprezintă un vârf de gamă în domeniu și înlocuiește un aparat de generație mai veche. Are o valoare de 4.165.000 lei și a fost achiziționat din fonduri asigurate de Ministerul Sănătății, potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj. 

CITEŞTE ŞI
Premieră la Spitalul Județean Cluj! Pacient oncologic în vârstă 61 de ani, salvat printr-o procedură inovativă.

Noul sistem complet digitalizat asigură un diagnostic mai exact, un flux de lucru îmbunătățit din care rezultă un număr mai mare de examinări, scurtarea duratei investigației cu reducerea dozei de iradiere și, nu în ultimul rând, o siguranță mai mare în exploatare.


Potrivit reprezentanţilor SCJU Cluj, printr-o tehnică de investigație combinată, informațiile imagistice care oferă în special date funcționale (SPECT) se suprapun informațiilor tomografice (CT) care oferă date morfologice, rezultând un diagnostic mai precis și o diagnosticare precoce a metastazelor osoase. Aceeași tehnică este utilizată pentru efectuarea scintigrafiilor renale, tiroidiene și paratiroidiene, identificarea ganglionului limfatic santinelă în melanomul malign.

CITEŞTE ŞI
Organele unui bărbat mort în urma unui AVC salvează mai multe vieți. Rinichii și ficatul vor ajunge la pacienți din Cluj și Bucureși.

„Având o echipă de specialiști cu înaltă calificare, Laboratorul de medicină nucleară al SCJU Cluj investighează anual aproximativ 1200 de pacienți și este printre puținele locuri din țară unde se efectuează scintigrafia renală la copii. Investiția importantă în aparatură a fost insoțită și de o investiție importantă în reamenajarea spațiului de lucru din Secția de medicină nucleară. Pentru operaționalizarea completă a noului sistem urmează o periodă de acreditare și obținere avize, durată pe care spitalul o dorește cât mai scurtă, în vederea reluării serviciilor esențiale pentru pacienți, foarte mulți dintre ei fiind pacienți oncologici”, declară prof.univ.dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Operație, în premieră națională, la Spitalul Județean Cluj. Viața unui pacient de 62 de ani a fost salvată

Vieți salvate, în urma mobilizării extraordinare a medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Intervenție de excepție în cazul victimelor accidentului din Căpușu Mare

Ultimele Stiri
abonare newsletter