Sănătate

Noi medicamente, inclusiv pentru cancer, vor fi incluse pe lista celor gratuite sau compensate

Noi medicamente vor fi incluse, de la 1 noiembrie, pe lista celor gratuite sau compensate, a anunţat miercuri premierul Marcel Ciolacu.

Noi medicamente vor fi incluse, de la 1 noiembrie, pe lista celor gratuite sau compensate | Foto: monitorulcj.ro Noi medicamente vor fi incluse, de la 1 noiembrie, pe lista celor gratuite sau compensate | Foto: monitorulcj.ro

 

 


Noi medicamente vor fi incluse, de la 1 noiembrie, pe lista celor gratuite sau compensate, a anunţat miercuri premierul Marcel Ciolacu.


Este vorba despre medicamente pentru boli oncologice şi pentru multe afecţiuni cronice, precum şi pentru transplantul medular, a precizat premierul, în debutul şedinţei de Guvern.


„Aprobăm noi medicamente ce vor fi incluse, începând cu 1 noiembrie, pe lista celor gratuite sau compensate. Este vorba de medicamente pentru boli oncologice şi pentru multe afecţiuni cronice, precum şi pentru transplantul medular. Asigurăm accesul echitabil şi nediscriminatoriu al pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie, care pot salva mii de vieţi”, a spus Marcel Ciolacu. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Caută semnul pe cutie! Medicamentele pe care șoferii nu trebuie să le ia. Vor rămâne fără permis.

Medicamente care îi lasă pe șoferi fără permis. Ce substanțe pot da rezultat fals pozitiv la testul antidrog?

Ultimele Stiri
abonare newsletter