Sănătate

OMS a aprobat un vaccin anti-mpox, boală cunoscută drept „Variola maimuței”. Pot fi vaccinaţi adolescenţii între 12 şi 17 ani.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni, 14 octombrie, că a aprobat utilizarea vaccinului anti-mpox, boală cunoscută „Variola maimuței”.

OMS a aprobat un vaccin anti-mpox, boală cunoscută drept „Variola maimuței” | Foto: pixabay.com OMS a aprobat un vaccin anti-mpox, boală cunoscută drept „Variola maimuței” | Foto: pixabay.com

 

 


Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni, 14 noiembrie, că a aprobat utilizarea vaccinului anti-mpox de la Bavarian Nordic pentru adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Potrivit OMS, această grupă de vârste este considerată deosebit de vulnerabilă la focarele acestei boli care a stârnit îngrijorare la nivel global. 

 


OMS a precizat într-un comunicat că a acordat vaccinului Jynneos statutul de precalificare pentru utilizare la adolescenţi în data de 8 octombrie.

CITEŞTE ŞI
OMS declară epidemia de variola maimuței o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional

OMS a declarat mpox o urgenţă de sănătate publică globală pentru a doua oară în ultimii doi ani în luna august, după ce o nouă tulpină a virusului s-a răspândit din Republica Democrată Congo în ţările vecine.


CITEŞTE ŞI
OMS avertizează: O tulpină letală de variola maimuței se răspândește! Va fi declarată epidemia urgență internațională?

Compania daneză de biotehnologie se pregăteşte, de asemenea, să efectueze un studiu clinic pentru a evalua siguranţa vaccinului la copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani, ceea ce ar putea extinde utilizarea acestuia. Studiul este aşteptat să înceapă în octombrie. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bolnavii de SIDA, ameninţaţi de o formă gravă de Mpox, denumită în trecut variola maimuței

Variola maimuței ar putea fi eliminată în Europa. OMS: „Există semne timpurii încurajatoare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter