Sănătate

Studiu. O dietă săracă crește riscul de cancer.

Oamenii de știință au descoperit o legătură potențială între o dietă săracă și riscul de cancer, concentrându-se pe metilglioxal, un produs secundar format atunci când organismul descompune glucoza.

Cercetătorii au descoperit o posibilă legătură între o dietă săracă și riscul crescut de cancer, evidențiind rolul metilglioxalului în deteriorarea ADN-ului. Foto: Hashem Al-Ghaili Cercetătorii au descoperit o posibilă legătură între o dietă săracă și riscul crescut de cancer, evidențiind rolul metilglioxalului în deteriorarea ADN-ului. Foto: Hashem Al-Ghaili

 

 


Această substanță chimică poate provoca deteriorarea ADN-ului, un semn timpuriu al apariției cancerului. Efectele sunt mai grave la persoanele purtătoare ale genei de cancer BRCA2 „defecte”. 

 


Legătura dintre alimentația deficitară și creșterea riscului de cancer

Studiul subliniază, de asemenea, că persoanele cu afecțiuni precum obezitatea sau diabetul prost gestionat, adesea legate de obiceiurile alimentare, se pot confrunta cu riscuri similare.

CITEȘTE ȘI:
Deputatul Achimaș-Cadariu: Institutul Oncologic din Cluj are nevoie de mai mulți psihologi pentru bolnavii de cancer

Cercetarea oferă informații esențiale cu privire la modul în care dieta și metabolismul influențează riscul de cancer, subliniind importanța strategiilor preventive.


Avertisment pentru sănătate: Dieta inadecvată poate crește riscul de cancer prin deteriorarea ADN-ului

Un număr tot mai mare de dovezi sugerează că dietele bogate în carne procesată, carne roșie, grăsimi saturate și zaharuri rafinate cresc riscul de cancer, cum ar fi cancerul colorectal, de sân și de prostată. În schimb, dietele bogate în fructe, legume, cereale integrale și antioxidanți au arătat efecte protectoare.

Menținerea unei greutăți sănătoase prin alimentație echilibrată și exerciții fizice este, de asemenea, esențială, deoarece obezitatea este un factor cunoscut de risc de cancer.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Oamenii de știință au descoperit bacteria care omoară cancerul

Ultimele Stiri
abonare newsletter