Sănătate

Care sunt alimentele şi băuturile considerate inamicii curelor de slăbire?

Sucurile de fructe, considerate sănătoase şi indicate în curele de slăbire, s-au dovedit a fi o adevărată bombă calorică.

În mai puţin de un minut aculumăm 150 de calorii dacă bem suc natural de fructe, spune nutriţionistul Catherine Matthews.
 
Un alt dezavantaj al sucului de fructe este lipsa de fibre, explică Matthews. În timpul consumului de fructe, fibra formează un strat protector care acţionează ca un scut în faţa intestinului, absorbţia zahărului fiind astfel încetinită, scrie doctorulzilei.ro.


În acelaşi context al băuturilor considerate sănătoase, un studiu recent realizat de Daily Mail a arătat, printre altele, că un singur pahar de suc de grapefruit alb (250 de mililitri) conţine un nivel de zahăr echivalent cu patru gogoşi glazurate.
Nutriţionistul a avertizat şi în privinţa uleiului de măsline, care, în ciuda proprietăţilor benefice pentru sănătate, conţine 50 de calorii într-o singură linguriţă.
 
Mierea este un alt produs periculos pentru diete, având un nivel foarte ridicat de zahăr, iar iaurturile şi biscuiţii cu zero la sută grăsime conţin câteodată mai multe calorii decât variantele cu nivel normal de grăsime. Zahărul este adăugat pentru a compensa aroma care se pierde când grăsimea este redusă.
Cei care ţin dietă ar trebui să fie atenţi şi la vin, avertizează Matthews, pentru că un pahar mare poate conţine până la 225 de calorii.
 
Conform sursei citate, fructele şi nucile uscate, deşi sunt o bună sursă de fibre, cele mai multe fructe uscate sunt îmbrăcate în zahăr, iar nucile în sare.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter