Sănătate

Sute de pelerini de la Mănăstirea Nicula au apelat la medicii de la Ambulanţă

Peste 150 de persoane care au participat, miercuri şi joi, la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, au apelat la medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă, pentru tratarea unor diverse probleme, de la lipotimii, la crize de hipertensiune.

Sanda Chiţa, medic la Serviciul de Ambulanţă Cluj, a declarat, joi, că o persoană a fost trimisă pentru investigaţii medicale la Spitalul Municipal Gherla.

"Am fost solicitaţi, în zilele de miercuri şi joi, de peste 150 de persoane care au participat la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula şi care prezentau diverse simptome. Au fost cazuri cardiace, de lipotimii, crize de hipertensiune, pacienţi cu diabet sau cu patologii digestive. Am tratat foarte multe persoane cu alergii de la înţepături de viespi sau albine sau care au avut plăgi, după ce au înconjurat biserica în coate şi genunchi. O persoană cu o problemă mai gravă, bradicardie, a fost trimisă la Spitalul Municipal Gherla pentru investigaţii medicale şi tratament", a spus Chiţa, citat de Mediafax.


Serviciul Judeţean de Ambulanţă Cluj a trimis două echipaje medicale la Mănăstirea Nicula.

IPS Andrei Andreicuţ oficiază, joi, la Mănăstirea Nicula, slujba de Liturghie, în fruntea unui sobor de preoţi din care mai fac parte episcopul Timotei al Spaniei şi Portugaliei şi Ignatie Mureşanul, arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei.


La slujbă asistă, potrivit Jandarmeriei, circa 70.000 de credincioşi care se închină şi se roagă la icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria.

La finalul slujbei, călugării Mănăstirii Nicula vor oferi pelerinilor 16.000 de sarmale, dar şi cozonaci.


De asemenea, la finalul Liturghiei va avea loc o ceremonie de acordare a titlului de cetăţean de onoare al judeţului Cluj - "Clujean de Onoare", părintelui Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis şi vicar al Timocului (Serbia). Acesta va primi şi distincţia "Crucea Transilvană" a Mitropoliei Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter