Sănătate

Concursul de intrare în rezidenţiat are loc duminică

Ministerul Sănătăţii va organiza concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 17 noiembrie, concursul urmând a se desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara.

Potrivit site-ului Ministerului Sănătăţii, la concurs s-au înscris 1.962 candidaţi din Bucureşti, 791 din Cluj-Napoca, 549 Craiova, Iaşi 849, Târgu Mureş 499, Timişoara 572.

„Candidaţii din sesiunea care va avea loc pe 17 noiembrie pot opta pentru rezidenţiat pe loc sau rezidenţiat pe post.


În Bucureşti, UMF Carol Davila scoate la concurs un număr de 690 de locuri pentru concurs la specialitatea Medicină, Medicină dentară 93 locuri, Farmacie 15 locuri.

Pentru Constanţa vor fi scoase la concurs 120 de locuri pentru Medicină, 6 Medicină dentară, 10 Farmacie.


Ministerul Sănătăţii a scos la concurs un număr de 3.026 de locuri pentru toate specializările în toate centrele universitare la care se adaugă încă câteva sute la posturi pentru rezidenţiat.

„Tematicile concursului de rezidenţiat şi bibliografia aferentă valabile pentru sesiunea noiembrie 2013 nu s-au modificat faţă de cele din sesiunea anterioară. Ele sunt diferite pe domenii şi sunt avizate de Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentişti din România, respectiv Colegiul Farmaciştilor din România, aprobate de ministrul Sănătăţii”, precizează MS.

Etichete: umf cluj rezidentiat
Ultimele Stiri
abonare newsletter