Sănătate

Distanța fizică de un metru și jumătate ar putea fi insuficientă pentru a evita infectarea

Modul prin care se transmite Covid-19 a stârnit o dezbatere intensă încă de la începutul pandemiei, dar numeroasele dovezi acumulate între timp au evidențiat relevanța infectărilor pe cale aeriană.

Distanța fizică de un metru și jumătate ar putea fi insuficientă pentru a evita infectarea Distanța fizică de un metru și jumătate ar putea fi insuficientă pentru a evita infectarea

 

 


Un raport recent al Consiliului Superior pentru Cercetări Științifice din Spania analizează modalitățile de transmitere a virusului și amintește că peste 200 de cercetători au solicitat OMS-ului să țină cont de importanța transmiterii pe cale aeriană, lucru pe care OMS l-a acceptat.

 


Aceștia subliniază că un contact direct între persoane nu este o condiție necesară pentru transmiterea noului coronavirus, deoarece studiile au demonstrat faptul că virusul poate rămâne în aer timp de câteva ore și că păstrarea unei distanțe fizice ar putea fi insuficientă pentru a te proteja în fața infectării cu  Covid-19.

Încăperile trebuie aerisite

Astfel, se subliniază importanța aerisirii încăperilor, a îmbunătățirii sistemelor de circulare a aerului din clădiri, evitarea aerului condiționat și folosirea măștii în spațiile închise.


Centrul American pentru Prevenirea și Controlul Bolilor avertizează oamenii că infectarea cu noul coronavirus se produce odată cu inhalarea picăturilor sau a particulelor emise de o persoană atunci când vorbește, râde, tușește, strănută sau chiar prin simplul fapt că respiră.

Infectarea poate surveni prin suprafețe contaminate după ce o persoană își atinge nasul, gura sau ochii, însă aceasta nu este principala modalitate de transmitere a virusului.
Din această cauză, folosirea măștii a devenit obligatorie peste tot în lume și se află la baza restricțiilor pentru adunările din spații închise.


CITEȘTE ȘI:

Apelul unui medic către profesori: AERISIȚI CLASELE, că nu ne trage curentul

 

 


Când va înceta pandemia de coronavirus? Un vaccin, abia la sfârșitul anului viitor

 


 

abonare newsletter