Sănătate
Persoanele cu aceste grupe de sânge sunt cele mai vulnerabile în fața COVID19. Care este grupa de sânge cel mai puțin afectată?
Grupa de sânge reprezintă un factor important în infectarea cu noul coronavirus în rândul oamenilor. În funcție de grupa ta de sânge poți afla cât de vulnerabil ești în fața COVID19.
Persoanele cu aceste grupe de sânge sunt cele mai vulnerabile în fața COVID19. Care este grupa de sânge cel mai puțin afectată?
Infecțiile cu noul coronavirus continuă să facă ravagii printre oamenii de pretutindeni, însă cercetătorii vin cu vești bune și susțin că unele persoane prezintă un risc mai scăzut de a se confrunta cu forme severe ale virusului.
Grupa de sânge 0 este cea mai puțin vulnerabilă
Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință, persoanele care au grupa de sânge 0 ar putea fi mai puțin vulnerabili în fața infecțiilor cu noul coronavirus. Totuși, sunt de părere că sunt necesare mai multe cercetări în acest sens.
La momentul de față, cercetători din Danemarca au concluzionat că persoanele care au grupa de sânge 0 au mai puține șanse nu doar de a contracta coronavirusului, ci și de a dezvolta forme severe ori complicații, precum cedarea organelor ori chiar de a-și pierde viața.
De cealaltă parte, oamenii de știintă spun că cei care au grupele de sânge A și AB sunt mai vulnerabili să se infecteze cu noul coronavirus.
Potrivit acestui studiu, dintre cei 7.422 de oameni testați pozitiv, doar 38,4% aveau grupa 0, dintr-un grup de 2,2 milioane de oameni care nu au fost testați, această grupă de sânge este prezentă la 41,7% din populație.
Pe de altă parte, 44,4% dintre oamenii cu grupa A au fost testați pozitiv, în timp ce 42,2% din populația daneză are această grupă.
Grupele 0 și B nu prezintă afecțiuni grave COVID19
Un alt studiu canadian a arătat că 95 de pacienți grav bolnavi de COVID19, cei cu tipurile de sânge A și AB reprezentau 84% dintre cei care au avut nevoie de ventilație mecanică spre deosebire de pacienții cu grupele de sânge 0 sau B, care a fost de 61%.
Cei cu grupele A sau AB au stat mai mult la terapie intensivă, o medie de 13,5 zile, comparativ cu grupele 0 sau B, care au stat în medie la terapie intensivă 9 zile.
CITEȘTE ȘI:
Câte persoane infectează un român care are COVID-19. România s-ar putea autoimuniza până în 2023
FOCAR de COVID19 la Spitalul Clujana! 12 angajați de la ATI s-au infectat