Sănătate
O fetiță „a îmbătrânit” cu 2 ani din cauza alimentației. Ce mâncare trebuie evitată pentru copiii care nu au ajuns încă la pubertate?
O fetiță de 10 ani suferă de pubertate precoce, fiindcă a primit o alimentație nepotrivită, mai ales vârstei sale. Ce mâncăruri sunt de evitat?
O fetiță „a îmbătrânit” cu 2 ani din cauza alimentației. Ce mâncare trebuie evitată pentru copiii care nu au ajuns încă la pubertate?
Din cauza alimentației, o fetiță de a „îmbătrânit” cu doi ani, fenomen care se numește pubertate precoce. Chiar dacă ea are 10 ani, o radiografie a arătat un lucru interesant, organismul i s-a văzut ca la 12 ani, conform ProTv.
Afecțiunea a fost descoperită de mama sa, după ce a început să prezinte primele simptome.
„Primele semne au fost durerile de sâni. Am mers la medicul de familie. Am făcut și o radiografie să-i vadă vârsta osoasă și s-a văzut că vârsta ei este cu 2 ani… ea are 10 ani și jumătate și ar fi 12 ani și jumătate”, a povestit mama fetiței, pentru sursa menționată.
Fetița urmează niște tratamente agresive și trebuie să își vadă medicul de nenumărate ori. Toată situația a început în urmă cu un an și jumătate, iar în prezent, ce mai stopează evoluția afecțiunii sunt injecțiile și medicamentele prescrise de medici.
Ce alimente trebuie evitate?
Alimentația nepotrivită este pricipalul lucru care determină ajungerea la pubertate a copiilor, înainte de vârsta corespunzătoare.
Astfel, multe fetițe, de 10 ani, ca în cazul prezentat anterior, pot ajunge la pubertate înainte de timpul potrivit.
Recomandările medicilor pentru fetiță au fost clare: evitarea anumitor alimente din comert, precum carnea de pui și cea de curcan.
„Să nu mai mănânce carne de pui din comerț, puiul și curcanul sunt foarte periculoase, noi nu ne dăm seama, dar e foarte periculos. Pentru că e plin de hormoni”, a susținut femeia.
Medicii specialiști în endocrinologie și nutriție trag un semnal de alarmă privind consumul de carne din comerț, dar și a modului de creștere a păsărilor. Acesta poate provoca hormoni.
„Nu mai mâncați carne de animal tânăr, pentru că adesea animalul tânăr din comerț are o dezvoltare rapidă i se induce o dezvoltare rapidă și nu se știe cum i se induce această dezvoltare”, conform medicului endocrinolog Iuliana Gherlan.
CITEȘTE ȘI:
Introducerea alunelor sau arahidelor în alimentația copiilor mici poate preveni alergiile
INTERVIU Dr. Adrian Copcea: „Marea greşeală: alimentaţia nu ne mai este, ca altădată, un obicei familial, stabil, ordonat”