Sănătate
Caravană de vaccinare anti-COVID, pentru zonele rurale din Cluj: „Bătălia cu pandemia”, mutată în satele clujene
Compania Terapia își propune să investească într-un proiect care implică realizarea unei caravane de vaccinare anti-COVID, pentru zonele rurale din Cluj, în care locuitorii nu au un acces facil la centrele de imunizare din orașe.
Compania Antibiotice Iași, în parteneriat cu autoritățile locale din Iași finanțează o caravană itinerantă de vaccinare, un autobuz care se deplasează în zona rurală îndepărtată a județului, pentru a vaccina în zonele în care populația are acces mai greu la centrele de vaccinare din orașe. Inițiativa este de mare succes, zilnic fiind vaccinate 200 de persoane, informează reprezentanții companiei Terapia.
Astfel, compania farmaceutică Terapia își dorește să contribuie la un proiect similar, finanțând o astfel de caravană itinerantă, care să se deplaseze în zonele rurale din Cluj, pentru a crește rata de vaccinare.
„Bătălia cu pandemia trebuie mutată în zonele rurale, astfel încât, finanțarea unui astfel de proiect ni se pare binevenită. Am informat deja autoritățile de la Prefectură despre oferta noastră”, informează cei din cadrul companiei.
„Terapia învinge Pandemia”, cu 200 de angajați vaccinați
În acest moment, Terapia are vaccinați peste 80% dintre angajați, cu (cel puțin) prima doză.
„Așteptăm de asemenea, să se aprobe vaccinarea tinerilor și copiilor, pentru a facilita în centrul nostru de vaccinare, imunizarea tinerilor de la Colegiul Tehnic Ana Aslan, care sunt angrenați în sistemul de învățământ dual la Terapia - două clase, totalizând 56 de liceeni. Ținta noastră pentru vaccinarea tinerilor cu prima doză este 7-8 iunie, data la care reluăm cu a doua doză minimaratonul de vaccinare «Terapia învinge Pandemia», desfășurat săptămâna trecută, când au fost imunizați aproape 200 de angajați”, au mai transmis reprezentanții Terapia.
CITEȘTE ȘI