Sănătate

Continuă campania „Orașul vaccinează satul”. 1.500 de clujeni, vaccinați până acum

1.500 de clujeni din mediul rural s-au vaccinat până în prezent în cadrul campaniei „Orașul vaccinează satul”.

 

 


Instituția Prefectul Cluj anunță că, în cadrul campaniei „Orașul vaccinează satul” s-au vaccinat deja 1.500 de persoane din mediul rural. Pe întreaga perioadă a verii, Instituția Prefectului-Județul Cluj, alături de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, va organiza echipe mobile care se vor deplasa în mai multe localități din județ.

 


Se vor vaccina persoane din rândul celor nedeplasabile/ asistenți personali precum și alte persoane deplasabile care doresc să se vaccineze. Tipul de vaccin folosit este Pfizer–BioNTech sau Johnson&Johnson.

La nivelul județului Cluj activitatea de sprijinire a persoanelor care au consimțit să se vaccineze a fost demarată încă din luna aprilie, în special a localităților izolate, din zona de munte, a unor centre mobile, popular denumite „caravane”.


Cu ajutorul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca care este principalul actor în derularea acestui proiect, împreună cu DSP Cluj, cu alți reprezentanți ai structurilor implicate și cu primarii localităților vizate am reușit să avem un  succes cu această caravană care se va pune în practică în toată țara. Trebuie menționat faptul că, la nivelul comunelor din județul Cluj funcționează permanent un număr de 12 centre de vaccinare, în următoarele localități: Aghireșu, Apahida, Baciu, Băișoara, Borșa, Călățele, Chinteni, Florești, Gilău, Mociu, Poieni, Jucu (centrul de la fabrica Bosch).

La începutul lunii mai a fost inițiată campania de vaccinare în mediul rural din județul Cluj, în special la domiciliul persoanelor nedeplasabile și a asistenților personali, pe baza listelor de nume de persoane colectate de la nivelul tuturor UAT din mediul rural (75 la număr) încă din luna februarie-martie 2021. În paralel cu această acțiune, pe baza constatărilor din teren și a solicitărilor venite din partea primăriilor din mediul rural a fost extinsă campania de vaccinare și pentru persoanelor deplasabile care au consimțit să se vaccineze într-un centru/loc organizat la nivelul localității de domiciliu (cămin cultural, cabinet medical).


Campania va continua și cu implicarea ONG-urilor, care vor ajuta la diseminarea informațiilor privind beneficiile vaccinării, iar cu ajutorul echipelor mobile de pe raza județului Cluj, se va relua procesul de vaccinare.

CITEȘTE ȘI


Campania „Orașul vaccinează satul”, o posibilă soluție pentru scăderea vaccinărilor

 

abonare newsletter