Sănătate

Emanuel Ungureanu critică Biserica și pelerinajele din pandemie:„Scapă cine poate”

Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei pentru Sănătate și fost candidat la primăria Cluj-Napoca, a vorbit despre valul patru al pandemiei de COVID-19.

Emanuel Ungureanu este în prezent deputat de Buzău și un membru important Comisia pentru Sănătate. El a vorbit într-un interviu pentru RFI despre situația sanitară din România și numărul mic de persoane vaccinate.

Ungureanu a punctat în primul rând valul de neîncredere al Românilor în vaccinul anti-Covid-19, dar și lipsa de reacție a autorităților când vine vorba de ceremonii religioase.


Ungureanu este de părere că statul nu mai deține controlul, iar la pelerinajul de la Sfânta Parascheva din Iași va scăpa cine poate.

„Acesta este adevărul crunt. Statul nu mai are control şi nici nu cred că ar trebui să aibă un control extins. Până la urmă, libertatea de a alege, aţi văzut antivaccinişti care urlă: libertate, libertate! Problema este că atunci când ajung la ATI, strigă: vaccinează-ne! Nu avem ce face, avem o selecţie naturală, care se produce deja. Mie îmi e milă, pentru că am în familie medici, îmi e milă de oamenii care lucrează în prima linie. Noi arătăm un dispreţ extraordinar faţă de cei care salvează vieţi, nefăcându-ne parte. Adică poţi să te vaccinezi, poţi să te protejezi şi din milă faţă de cei care stau acolo şi se chinuie să ne salveze viaţa. Este o lipsă de empatie, o lipsă de dragoste faţă de semeni extraordinară între noi", a susţinut Ungureanu.


Ungureanu dă vina pe Biserică

Deputatul este de părere că numărul persoanelor vaccinate ar fi fost mai mare dacă Biserica avea o poziție mai bună în ceea ce privește imunizarea. În plus, Ungureanu a punctate și o lipsă de educație sanitară în școli.

„Nu înţelegem, nu avem educaţie sanitară în şcoli, nu se predă care sunt beneficiile vaccinării, avem o problemă de informare timpurie, atât pentru părinţi, cât şi pentru copii (...). Trebuie o informare adaptată la nivelul de înţelegere a unui popor care are o doză foarte mare de misticism. Ţările care au avut un progres semnificativ în vaccinare au avut ca vector important de răspândire a informaţiei corecte despre vaccinare Biserica. Or, noi nici la această oră nu-l avem pe patriarh ca un model de promovare a vaccinării", a adăugat el.

Ultimele Stiri
abonare newsletter