Sănătate

Un nou val de infectări COVID-19, anunțat de Rafila: „Estimez o creștere a numărului de cazuri”

Alexandru Rafila a anunțat că numărul cazurilor de COVID-19 ar putea crește în perioada următoare, pe fondul relaxării din ultimele săptămâni.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății în România Alexandru Rafila, ministrul Sănătății în România

 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în România. Rafila le-a reamintit românilor să poarte masca de protecție în interior, în special în mijloacele de transport în comun.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

„Am făcut apel încă de acum două-trei săptămâni la o relaxare etapizată, care nu a fost posibilă. Decizia politică a fost diferită şi s-a trecut la o relaxare bruscă. Am făcut apel public să utilizăm masca în spaţiile închise aglomerate, în mijloacele de transport în comun este esenţială. În mod evident, în România cifrele s-au stabilizat. Eu intuiesc o uşoară creştere a numărului de cazuri . Vedem ce se întâmplă în alte ţări, aşa că recomandarea rămâne valabilă", a afirmat Alexandru Rafila.

Cazurile de COVID-19 au început să crească din nou în mai multe țări din Europa. Germania a raportat peste 200.000 de cazuri pe zi săptămâna trecută, în timp ce Austria a anunțat că masca de protecție redevine obligatorie în interior.


România a raportat puțin peste 2.000 de cazuri pe zi în weekend-ul recent încheiat.

CITEȘTE ȘI:

Rafila: „Am identificat 3.152 de paturi de spital unde răniții din Ucraina pot primi îngrijiri”

Ce restricții ar putea fi eliminate din luna martie? Rafila: „Ultimele restricții care se vor ridica vor fi legate de utilizarea măștii în interior”

abonare newsletter