Social

Tânăr din Apahida, arestat pentru că a bătut o femeie și a încuiat-o într-o cameră câteva ore

Un tânăr din Apahida a fost arestat preventiv pentru violență în familie. În timpul unui scandal, bărbatul a bătut o femeie, după care a încuiat-o într-o cameră pentru câteva ore.

Violență în familie / Foto: depositphotos.com Violență în familie / Foto: depositphotos.com

 

 


La data de 8 martie, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Apahida a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost reținut de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida, pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, violență în familie și amenințare.

 


„În urma sesizării din data de 6 martie a.c. și a investigaților efectuate de polițiști a reieșit faptul că în data de 5 martie, în jurul orei 20.30, în timp ce se afla într-o locuință din comuna Apahida împreună cu o femeie în vârstă de 38 de ani, pe fondul unui conflict verbal, bărbatul ar fi agresat-o fizic pe aceasta, iar ulterior ar fi încuiat-o, pentru câteva ore, într-una dintre încăperile imobilului.

În baza probatoriului administrat de polițiști, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, ulterior Judecătoria Cluj-Napoca a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile”, a transmis IPJ Cluj.


Prevenirea cazurilor de violență domestică

Principale recomandări ale poliţiştilor, pentru prevenirea şi gestionarea cazurilor de violenţă domestică:

  •  Evitați conflictele cu partenerul de viață sau cu alți membri ai familiei, atunci când se află sub influenţa băuturilor alcoolice!
  •  Subiectele care pot genera stări conflictuale, cum ar fi relații extraconjugale sau neonorarea obligației de întreținere necesită a fi tratate cu tact și răbdare, ținând cont de emotivitatea firească identificată în aceste cazuri.
  •  Păstrează într-un loc doar de tine ştiut copii ale documentelor de identitate şi eventual, o sumă de bani, pe care să le poţi lua cu tine în situaţia în care eşti nevoit(ă) să părăseşti în grabă locuinţa!

Ce poţi face dacă eşti victima violenţei domestice?


  • Să te prezinţi la medicul legist pentru constatarea leziunilor produse prin agresare şi obţinerea certificatului medico-legal. Încadrarea juridică a faptei se face în funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale.
  • Să te prezinţi imediat la Poliţie pentru a sesiza evenimentul și depunea unei plângeri.
  • Să te adresezi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului, în cazul în care copiii au asistat la violenţe sau au fost victimele violenţelor.
  • Să nu îţi retragi plângerea.
  • Să soliciţi instanţei de judecată emiterea unui ordin de protecţie care te va apăra de agresor.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

 


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

426 de femei și fete, ucise în ultimii 8 ani de un membru al familiei, în România

Două persoane arestate, după ce au sechestrat și bătut o femeie din Huedin

abonare newsletter