Social
Motocicliștii clujeni au parcurs 330 km ca să-i ajute pe cei care trăiesc în singurătatea muntelui: „Pentru ei, fiecare zi e o bătălie în lupta cu viața”
Motocicliștii clujeni au parcurs 330 km ca să ducă pachete cu alimente, haine și tot felul de produse oamenilor care trăiesc izolați la munte, departe de facilitățile de care restul dintre noi se bucură zi de zi.
Ajutor pentru familiile din Apuseni / Foto: Facebook - Comunitatea Moto Cluj - Asociația CMC
Acțiunea caritabilă a fost organizată de comunitatea Moto Cluj și a durat 14 ore, însă la final motocicliștii le-au făcut viața mai bună oamenilor nevoiași și copiilor lor
„Pozele nu au nevoie de descriere... chipurile celor ce ne-au primit, ne dă dorința și energia de a repeta astfel de acțiuni. Pe lângă voluntarii Comunitatea Moto Cluj, la acțiune au participat un reprezentat ISU Alba, Alin Purda, doi reprezentanți IPJ Alba: Dana Mucea Junc si Paul Mucea! Aceștia ne-au indicat exact familiile cu greutăți și ne-au sprijinit pe toată durata acțiunii.
Au fost ajutate peste 38 de persoane izolate, cu alimente, haine, jucării, dulciuri, medicamente, produse de igienă și menaj, pampersi, telefon mobil cu cartelă, pat de dormit, etc.
Chiar dacă vremea nu a fost prietenoasă, evenimentul s-a ținut conform planului, s-au parcurs în total 330 km în 14 ore atât pe ploaie cât și prin zăpadă. Au participat la livrare 24 de persoane cu 11 vehicule 4x4”, au transmis cei din Comunitatea Moto Cluj - Asociația CMC.
Unul dintre voluntari la această acțiune a fost de-a dreptul afectat de condițiile în care acești oameni trăiesc, iar despre „cămăruța sărăcăciasă” în care trăiesc spune că este „neîncăpătoare pentru atâta tristețe”:
„Atunci când ajutorul ajunge exact unde e nevoie... Oameni de vârsta a treia, familii cu copii mici care trăiesc în singurătatea muntelui, departe de toate facilitățile care pentru noi, cei din bula urbană sunt de neimaginat, pentru care fiecare zi este, nu un drept, ci o bătălie câștigată în lupta cu viața. La gura sobei, la propriu, nu la figurat, ochii lor spun povestea nerostită a unei vieți plină de greutăți iar cămăruța sărăcăcioasă care le servește drept casă este neîncăpătoare pentru atâta tristețe”, a spus Andi Asandei, unul dintre voluntari.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: