Social

Când se virează banii pe cardurile de vacanță? O anumită categorie de angajați primesc primii 1600 de lei.

Schimbări importante cu privire la banii de pe cardurile de vacanță.

O anumită categorie de angajați primesc primii 1600 de lei. Sursă foto: Depositphotos.com O anumită categorie de angajați primesc primii 1600 de lei. Sursă foto: Depositphotos.com

 

 


Valoarea voucherelor de vacanță pentru angajații din Educație a fost majorată, anul acesta, de la 1.450 lei/an la 1.600 lei/an și vor primi cei care au salarii nete până la 8.000 lei prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază din luna acordării acestora. 

„Pentru personalul din sistemul de învăţământ se acordă anual vouchere de vacanţă în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026, ale căror salarii nete sunt de până la 8.000 lei inclusiv, prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază din luna acordării acestora”, potrivit ordinului Ministerului Educației, scrie edupedu.ro. 


Totodată, pentru sumele reprezentând vouchere de vacanța se calculează şi se rețin contribuții pentru asigurări sociale de sănătate și sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului.

Foto: Depositphotos.com
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vouchere de vacanță suportate de stat și pentru 4,2 milioane de angajați din privat

Ultimele Stiri
abonare newsletter