Social

Sondaj. Peste 50% dintre români cred că alegerile din acest an vor fi organizate în mod corect.

Mai bine de jumătate dintre români cred că alegerile din acest an vor fi organizate în mod corect.

Sondaj. Peste 50% dintre români cred că alegerile din acest an vor fi organizate în mod corect. | Foto: Depositphotos.com Sondaj. Peste 50% dintre români cred că alegerile din acest an vor fi organizate în mod corect. | Foto: Depositphotos.com

 

 


Potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research în mai 2024, peste jumătate dintre români cred că alegerile din acest an vor fi organizate în mod corect.

 


Alegerile europarlamentare și locale 

Potrivit sondajului, peste 50% dintre români cred că alegerile europarlamentare şi locale de anul acest vor fi organizate în mod corect. 

Sursa: INSCOP

57.8% dintre români cred că alegerile europarlamentare și locale de anul acesta vor fi organizate mai degrabă în mod corect, 38.2% că vor fi organizate mai degrabă în mod incorect, iar 4% nu știu sau nu răspund.


Alegerile prezidențiale

Sondajul arată că peste 50% dintre români cred că alegerile prezidenţiale de anul acesta vor fi organizate în mod corect.

Sursa: INSCOP

58.1% dintre respondenți cred că alegerile prezidențiale de anul acesta vor fi organizate mai degrabă în mod corect, 37.6% că vor fi organizate mai degrabă în mod incorect, iar 4.3% nu știu sau nu răspund.


Alegerile parlamentare

Sondajul mai arată că peste 50% dintre români cred că alegerile parlamentare de anul acesta vor fi organizate în mod corect.

Sursa: INSCOP

Cât privește alegerile parlamentare de anul acesta, 54.5% dintre cei intervievați cred că acestea vor fi organizate mai degrabă în mod corect, 41% că vor fi organizate mai degrabă în mod incorect, iar 4.5% nu știu sau nu răspund.


Datele sondajului de opinie care a fost realizat de INSCOP Research au fost culese în perioada 20 – 25 mai 2024, prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Sondaj. 70% dintre români se aşteaptă ca în următoarele 3 luni preţurile să crească. Tot mai mulți consideră că țara merge într-o direcție greșită.

71% dintre europeni spun că probabil vor vota la alegerile din iunie. Apărarea și securitatea UE, din ce în ce mai importante pentru cetățeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter