Social

Proiect dedicat copiilor clujeni, pentru a reduce decalajul educațional dintre copiii din zona rurală și cea urbană.

În perioada iulie-septembrie 2024, va avea loc proiectul „Caravana Lecturii – POVESTEA DE SÂMBĂTĂ”. Proiectul este dedicat copiilor clujeni din mediul rural și are scopul de a promova lectura.

Proiect dedicat copiilor clujeni, pentru a reduce decalajul educațional dintre copiii din zona rurală și cea urbană | Foto: pexels.com Proiect dedicat copiilor clujeni, pentru a reduce decalajul educațional dintre copiii din zona rurală și cea urbană | Foto: pexels.com

 

 


În perioada iulie-septembrie 2024, va avea loc proiectul „Caravana Lecturii – POVESTEA DE SÂMBĂTĂ, Ediția a 2-a”, organizat de Asociația Triplu Start. Proiectul este dedicat copiilor clujeni din mediul rural și are scopul de a promova lectura și  reducerea decalajului educațional dintre copiii din mediul rural și cei din centrele urbane dezvoltate.

 

Caravana va avea loc în mediul rural clujean

Caravana va avea loc în trei localități din Cluj: Morlaca, Panticeu și Dezmir. Evenimentul va cuprinde activitați de lecturi colective, atractive, și alte acțiuni ce pot stimula interesul pentru lectură. Copiii vor fi incurajați să își dezvolte abilitățile creative și de lectură, dar mai ales să își exprime părerile, opiniile și gândurile în funcție de subiectele și lecturile abordate. 


Evenimentul este organizat de Asociația Triplu Start, printr-o finanțare neranbursabilă din partea Consiliului Județean Cluj. 

Comunitatea este încurajată să intervină în proiectele de lectură

Acesta nu este singurul proiect derulat de Asociația Triplu Start, astfel că în perioada iulie – octombrie va fi derulat și proiectul „Căsuța cărților – Biblioteca din parc”. Scopul acestuia este de a crea un mijloc de dezvoltarea a vieții culturale din comunitățile rurale și de a le exercita copiilor o pasiune mai mare pentru lectura. În aceeași perioadă vor fi amplasate parcuri de cărți destinate celor mici, cu acces liber și permanent. Pentru ca fondul de cărți să crească, asociația încurajează comunitățile rurale să aducă în dotarea bibliotecilor cărțile pe care doresc să le dăruiască celorlați. 


Asociația Triplu Start a fost înființată în martie 2023 și de atunci a organizat în comunitatea rurală clujeană peste 100 de activități de educație non-formală.

Articol realizat de Alina Petric


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Apar noi schimbări pentru elevii care intră la liceu! Ministrul Educației: „Programe noi, manuale noi și cu profesori formați”.

Proiect: Elevii care au obţinut distincţii şi premii la alte concursuri decât cele aprobate de Ministerul Educaţiei ar putea să fie premiați

Ultimele Stiri
abonare newsletter