Social

Se interzice publicitatea la produse din tutun și țigări electronice. Legea a fost promulgată.

Publicitatea produselor din tutun, a țigărilor electronice, vape-urilor și a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului este interzisă. Legea a fost promulgată vineri, 19 iulie.

Se interzice publicitatea la produse din tutun și țigări electronice. Legea a fost promulgată. | Foto: pixabay.com Se interzice publicitatea la produse din tutun și țigări electronice. Legea a fost promulgată. | Foto: pixabay.com

 

 


Interzicerea publicității produselor din tutun aduce modificări Legii privind publicitatea și articolului 29 din Codul Audiovizualului. 

 


Potrivit legii, este interzisă publicitatea pentru băuturile alcoolice, produsele din tutun, ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape, produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului şi a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri) în incinta unităţilor de învăţământ şi a unităţilor de asistenţă medicală sau la o distanţă mai mică de 200 metri de intrarea acestora măsurată pe drum public.

Produsele din tutun, scoase complet din spațiile destinate minorilor 

Totodată, publicitatea pentru băuturile alcoolice, produsele din tutun, ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape, produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului şi a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri) nu este permisă în spaţiile destinate în principal minorilor, în sălile de spectacole înainte, în timpul şi după spectacolele destinate minorilor.


Material scris de Alina Petric

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Industria tutunului caută să atragă noua generaţie către țigările electronice, acuză OMS

Date îngrijorătoare. Peste jumătate dintre adolescenţi au încercat băuturi alcoolice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter