Social

Rechizite școlare pentru sute de elevi din Cluj proveniți din familii cu condiții sociale. Emil Boc: „Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat!”

400 de copii din medii defavorizate din Cluj-Napoca vor primi ghiozdane și rechizite pentru începutul noului an școlar.

Ghiozdane și rechizite pentru 400 de copii din familii defavorizate. Emil Boc: „Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat!”|Foto: Emil Boc Facebook.com Ghiozdane și rechizite pentru 400 de copii din familii defavorizate. Emil Boc: „Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat!”|Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


În anul 2024, în evidențele Direcției de Asistență Socială și Medicală, din subordinea Primăriei Cluj-Napoca, se află un număr mediu lunar de 400 de copii de vârstă școlară proveniți din familii defavorizate. 

Șanse egale la educație pentru copiii din familii vulnerabile

Pentru a veni în sprijinul familiilor aflate la limita sărăciei, dar și pentru a stimula  participarea elevilor la procesul educațiional din anul școlar 2024-2025, administrația locală continuă programul de sprijin a familiilor vulnerabile prin achiziționarea de ghiozdane și rechizite școlare. 


CITEȘTE ȘI: 
350 de copii din medii defavorizate din Cluj-Napoca vor primi ghiozdane și rechizite. Boc: „Prin educație avem cheia pentru a ieși din sărăcie”

Accesul la educație, prin care „nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat”, rămâne prioritar, potrivit anunțului făcut de primarul Clujului, Emil Boc, pe pagina sa de Facebook. 

La începutul săptămânii, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 60.000 lei de la bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite pentru 400 copii proveniți din familii cu condiții sociale. 


„Scopul principal al acestui proiect anual este de a preveni și de a combate sărăcia și riscul de excluziune socială, precum și de promovare a unor măsuri de intervenție pentru diminuarea abandonului școlar în rândul copiilor care fac parte din anumite categorii sociale”, a explicat primarul Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI: 
Primăria Cluj-Napoca a atras 25 de milioane de euro din fonduri europene pentru construcția noului liceu din Borhanci, extinderea Școlii „Ion Creangă” și dotarea cu echipamente IT a unităților de învățământ din municipiu.

Pentru anul școlar 2024-2025, proiectul de hotărâre adoptat în Consiliu Local prevede suma de 150 de lei în vederea asigurării ghiozdanului și a rechizitelor școlare necesare. Astfel, suma estimată ca fiind necesară pentru achiziționarea ghiozdanelor și rechizitelor pentru cei 400 de copii de vârstă școlară este de 60.000 de lei (400 de copii x 150 de lei).


„Alături de celelalte politici asumate de administrația locală, precum transportul gratuit pentru elevi, masă caldă în școli, burse școlare, această formă de sprijin a contribuit la creșterea numărului de copii școlari proveniți din zone marginalizate, la scăderea ratei abandonului școlar, la diminuarea absenteismului școlar și, în multe cazuri, la ameliorarea rezultatelor la învățătură”, se arată în documentația citată. 

În ultimii ani, prin intermediul programului de sprijin derulat de administrația locală, sute de copii au fost sprijiniți pentru a avea un început de an școlar cu ghiozdane și rechizite noi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

450 de copii defavorizați au primit ghiozdane și rechizite de la Primăria Cluj-Napoca. Boc: „Nimeni nu e abandonat”

Ultimele Stiri
abonare newsletter