Social

400 de copii defavorizați au primit ghiozdane și rechizite de la Primăria Cluj-Napoca. Emil Boc: „Nimeni nu este uitat”

400 de copii defavorizați au primit ghiozdane și rechizite de la Primăria Cluj-Napoca cu ocazia noului an școlar.

400 de copii defavorizați au primit ghiozdane și rechizite de la Primăria Cluj-Napoca | Foto: Emil Boc - Facebook 400 de copii defavorizați au primit ghiozdane și rechizite de la Primăria Cluj-Napoca | Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Cu ocazia începerii noului an școlar, municipalitatea clujeană oferă ghiozdane și rechizite elevilor aflați în evidențele DASM - Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca.

 


„Nimeni nu este uitat și nimeni nu este abandonat! 400 ghiozdane cu rechizite oferite elevilor din familii marginalizate sau în risc de marginalizare pentru că la Cluj Educația a fost, este și va rămâne pe primul loc.
Primăria continuă programul prin care comunitatea noastră asigură ghiozdane și rechizite pentru elevii proveniți din familii cu o situație financiară și socială dificilă, aflate în evidențele DASM Cluj-Napoca.
Desfășurăm anual acest program de sprijin pentru copiii care încep școala, pentru a facilita accesul la educație. În acest an, a fost alocată suma de 60.000 de lei de la bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite pentru 400 elevi. Astfel, contribuim la combaterea riscului de excluziune socială, dar și la promovarea unor măsuri de intervenție pentru diminuarea abandonului școlar în rândul copiilor.
Transportul public gratuit pentru elevi, autobuzele școlare dedicate, «O masă caldă la școală», vouchere culturale și sportive, acțiunile DASM pentru sprijinirea familiilor aflate în nevoie sunt alte exemple de inițiative ale Primăriei prin care educația este susținută și promovată.
Investiția în educație și în copii este cea mai sigură investiție pentru societate și pentru viitor”, a transmis Emil Boc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prima zi de școală. Bucuria revederii, flori, emoții și discursuri. „Mai puțin cu ochii în ecrane și mai mult să ne privim în ochi unii pe alții”

Elevii se întorc luni la cursuri. Calendarul anului școlar 2024-2025.

Ultimele Stiri
abonare newsletter