Social

Tabără pentru copiii cu autism, la Băişoara. 27 de copii au participat la activități sportive cu specific montan.

O tabără pentru copii cu deficiențe din spectrul autist, dar și pentru copii neurotipici cu situație socială dificilă a avut loc la Băișoara.

Tabără pentru copiii cu autism, la Băişoara | Foto: Consiliul Judeţean Cluj Tabără pentru copiii cu autism, la Băişoara | Foto: Consiliul Judeţean Cluj

 

 


O tabără pentru copii cu deficiențe din spectrul autist, dar și pentru copii neurotipici cu situație socială dificilă a avut loc la finele săptămânii trecute, la Tabăra din Centrul de Vacanță Moara de Pădure, comuna Băișoara.

 

Activităţi sportive cu specific montan, pentru 27 de copii

27 de copii au participat, mare parte din ei pentru prima oară, la activități sportive cu specific montan: escaladă la panou artificial, tiroliană, parcurgerea traseelor suspendate din parcul de aventură, dar și o drumeție cu aproape 300 de metri diferență de nivel până la Cetatea Liteni. 


Tabără pentru copiii cu autism, la Băişoara | Foto: Consiliul Judeţean Cluj

Seara, copiii s-au bucurat de un foc de tabără în curtea Centrului de Vacanță. Copiii au fost asistați de voluntari ai entităților organizatoare și de salvatori montani, pentru activitățile specifice.

CITEŞTE ŞI
5 din 10 copii cu autism pot fi complet recuperați în primii 2 ani de viață: „Terapia trebuie începută la vârste fragede”

„Este o inițiativă mai mult decât lăudabilă, prin care o serie de oameni inimoși au făcut o bucurie imensă acestor copii. Îi felicit pe toți cei implicați și îi asigur de tot sprijinul nostru pentru derularea unor activități similare”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. 


Tabără pentru copiii cu autism, la Băişoara | Foto: Consiliul Judeţean Cluj

Evenimentul a fost organizat de Organizația de Caritate Eco-Phoenix, Asociația Autism Transilvania și Casa de tip familial A-mic din cadrul Organizației Creștine Ecce Homo, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și al Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Birocrație excesivă sau lipsă de empatie la Inspectoratul Școlar? Părinte: „Copilului meu cu autism NU I SE PERMITE să meargă la școală!”

Concert în Cluj-Napoca dedicat copiilor cu autism. Fondurile strânse vor ajunge la programe de terapie

Ultimele Stiri
abonare newsletter