Social

Presa din Marea Britanie: O femeie din Gherla este super-erou pentru animalele fără stăpân

Norica Prigoană din Gherla a fost inclusă de presa din Anglia într-un top al salvatorilor de animale fără stăpân din Europa de Est.

Jurnaliştii de la Huffington Post îi numesc super-eroi pe salvatorii de câini şi pisici fără stăpân din Europa de Est. Presa din Marea Britanie a realizat un top al salvatorilor, iar printre aceştia se află şi Norica Prigoană din Gherla despre care jurnaliştii scriu că salvează sute de câini. “Împreună cu soţul ei, Christin, această femeie, care a îndurat 15 operaţii dureroase, din cauza unor probleme medicale la picioare şi şolduri, salvează sute de câini din adăposturile din România, cunoscute pentru brutalitatea cu care tratează animalele, unde hrana şi apa sunt puţine, iar câinii sunt suficient de slăbiţi ca să fie omorâţi uşor”, scrie Huffington Post.

Cu ajutorul donaţiilor, ea a reuşit să facă un adăpost permanent pentru câinii fără stăpân pe care îi salvează.


În top se află şi sârbul Sasha Pesic care a salvat 450 de câini, ucraineanca Maria Tarmawska care a salvat peste 1.000 de animale şi Manuela Wroblewski, de origine germană care a fost înjurată şi asaltată de vecini pentru că hrăneşte pisicile de pe stradă din Avsallar, Turcia.  

abonare newsletter