Social

Concursuri care înlocuiesc examenul de admitere la UBB, destinate elevilor de liceu

Universitatea Babeş-Bolyai organizează şi în acest an concursuri care pot înlocui examenul de admitere la facultate, pentru anul universitar 2015-2016. Acestea se adresează în principal elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să-şi testeze capacităţile, în vederea admiterii la una dintre cele 21 de facultăţi din cadrul UBB.

Concursurile de acest tip tind să devină deja o tradiție în cadrul UBB, Facultatea de Matematică și Informatică aflându-se în al treilea an în care organizează acest tip de competiție.  În măsura în care elevii care participă la testări obțin punctajul impus de facultăți, pot fi intra la facultatea respectivă fără a mai avea nevoie să dea examenul de admitere, a precizat Paul Fărcaș, purtătorul de cuvânt al UBB. Acesa a adăugat că unele dintre facultățile organizatoare ale concursului oferă și cursuri pregătitoare prealabile  admiterii, iar concusurile destinate elevilor pot fi utile pentru aceștia și din perspectiva verificării cunoștințelor actuale.

Atenție! Indiferent de rezultatele obținute la concurs, examenul de Bacalaureat rămâne obligatoriu pentru elevii de clasa a XII-a care se înscriu la facultățile UBB.


Printre facultățile care organizează acest concurs în anul 2015, se află:

Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Fizică, Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică, Facultatea de Biologie şi Geologie, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Business , Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Facultătea de Istorie şi Filosofie.


Pentru mai multe detalii, cei interesați sunt invitați să contacteze facultățile implicate. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter