Social

Congolez, prins de poliţişti locuind în Cluj-Napoca cu o identitate falsă

Un bărbat 32 de ani din Congo a fost prins de poliţiştii clujeni, în urma unui control, locuind ilegal şi cu o identitate falsă în Cluj-Napoca. Acesta a fost amendat cu 1.200 de lei şi este obligat să părăsească teritoriul Românie în cel mult 15 zile.

Bărbatul din Congo a fost prins de poliţiştii clujeni din cadrul serviciului de imigări sâmbătă, 7 martie 2015,  în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini. Când i s-a cerut să prezinte documentele de şedere în oraş, congolezul le-a arătat poliţiştilor o copie a unui document de rezidenţă în România care aparţinea unei alte persoane cu care acesta se asemăna fizic

„Având în vedere cele constatate, poliţiştii au condus persoana la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Cluj, în vederea identificării şi efectuării verificărilor necesare, unde s-a constatat faptul că cetăţeanul străin a avut un drept de şedere în România în scop de studii, însă, la expirarea acestuia, nu a părăsit teritoriul ţării noastre. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare de 1200 lei, pentru şedere ilegală.Totodată, i-a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul naţional în cel mult 15 zile. La ieşirea din ţară se va institui consemnul nominal de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de un an” au transmis reprezentanţii IPJ Cluj.


Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter