Social

56 de copii și tineri dependenţi de dializă merg în vacanță la mare

Tabăra „Zâmbet de Copil” – in memoriam Delia Grădinaru, organizată în fiecare an de Emanuel Ungureanu, are loc şi anul acesta. Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta”, Primăria Cluj-Napoca şi Clinica Stomatologică Q Smile organizează în perioada 20 - 30 august tabăra „Zâmbet de Copil”-In memoriam Delia Grădinaru pentru 56 de copii şi tineri care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală sau transplant renal şi care provin din 15 centre de dializă de pe teritoriul României.

„Copiii și tinerii cu insuficiență renală cronică care fac parte din familia Asociației Claudia Safta au trecut în acest an prin momente dramatice. Pe lângă suferința constantă produsă de boala cronică de care suferă, aceștia au fost profund afectați  și de moartea Deliei Grădinaru, o tânără care s-a stins după mulți ani de suferință și care a reprezentat un model de rezistență și demnitate pentru tot grupul de copii și tineri afectați de boală. Din acest motiv, vacanța primită cadou cu sprijinul  unor oameni ca primarul Emil Boc sau viceprimarul Anna Horvath, alături de consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca, înseamnă o gură de oxigen și o ocazie importantă de vindecare a depresiei de care suferă din cauza unei vieți măcinate de boală”, a declarat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta, organizatorul taberei.

Cei mici  se vor bucura 10 zile  de un tratament special.  


Proiectul este unic la nivel național şi implică  un efort de organizare extrem de mare şi  necesită  un suport  financiar major.

„Cadoul  extraordinar pentru acești tineri suferinzi venit din partea comunităţii clujene prin autorităţile locale a fost completat și de implicarea unor oameni de afaceri Arpad Paszkany, Lucia Morariu, Claudia Corega, Susan Daniel, Liviu Vidrean, Ovidiu Țărmure, Silviu Ganea, Daniel Metz, Daniel Dumitraș, Suciu Marceluș, Voicu Oprean, gest de solidaritate și empatie demn de tot respectul şi aprecierea”, a explicat  Emanuel Ungureanu.


Şedinţele de dializă vitale vor fi efectuate prin bunăvoinţa centrelor Fresenius Nephrocare Mamaia, International Health Care Systems Constanța, Eurodializă Mangalia, centrul de dializă din cadrul Spitalului Județean Constanța, IHS Fundeni, unde bolnavii vor efectua  patru ședințe de dializă pe perioada taberei.

Asociația pentru Solidaritate și Empatie Claudia a încheiat în acest an un protocol de colaborare cu  Policlinica de Copii Delfinariu din rețeaua Regina Maria prin care li se asigură copiilor din tabăra  asistență medicală, la nevoie 24 din 24 de ore.


Transportul copiilor la cele 5 centre de dializă va fi asigurat cu mijloacele de transport speciale ale BGS-Divizia Dializă.

Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Speranța” din București care se îngrijește de copii și tinerii cu insuficiență renală din sudul țării a contribuit în mod substanțial la susținerea și organizarea acestei tabere organizând campanii umanitare cu ajutorul cărora a strâns suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor de cazare și masă pentru 8 copii dependenți de dializă.


Primăria Cluj-Napoca a alocat suma de 43000 de lei  pentru susţinerea acestui proiect, diferenţa de costuri până la suma de 110.000 lei fiind acoperită din campaniile umanitare Maratonului Internațional Arobs, extraordinara cursă de 215 Km a lui Tiberiu Ușeriu, „Zumbathonul Caritabil”, desfășurat în cadrul „Cluj Never Sleeps” și a competiției caritabile „Swimathon 2015”, organizată de Fundația Comunitară Cluj și din alte donații de la persoane fizice sau juridice.

 Tabăra la mare pentru acești suferinzi nu ar fi putut avea loc fără sprijinul unor companii ca Marty Restaurants, Arobs Transilvania Software, Eximtur, EBS Romania, Coratim, Clinica Stomatologică Q Smile, Cantabria Construct, Fresenius Medical Care sau Fileomera SRL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter