Social
Asociația Beard Brothers a ales locația pentru viitoarea școală de meserii. S-au strâns aproape 200.000 euro din donații
Beard Brothers construiește o școală de meserii în Cluj pentru copiii care se află în plasament sau care nu au o situație financiară bună. După trei ani de la începerea campaniei „bărboșii” anunță locația viitoarei unități de învățământ.
Beard Brothers construiește o școală de meserii în Cluj pentru copiii care se află în plasament sau care nu au o situație financiară bună/ Foto: Beard Brothers - Facebook
Asociația Beard Brothers va construi o școală de meserii în Cluj. Este cel mai ambițios proiect a lor de până acum, iar școala se va adresa în principal, copiilor din centrele de plasament sau care provin din familii care nu au o situație financiară foarte bună.
După trei ani de la lansarea campaniei, Asociația Beard Brothers anunță noua locație al școlii de meserii. Unitatea de învățământ va fi construită în Florești în zona Liceului Tăuțan.
„Coincidența a făcut ca de 1 iunie să primim cele mai faine vești, mai exact, avem confirmarea pentru terenul pe care urmează să construim Școala BB. Am pornit această campanie acum 3 ani și ne-am propus să construim o Școală de Meserii, iar voi ne-ați oferit toată încrederea și răbdarea, având deja aproape 200.000 euro adunați din cei 300.000 euro bugetați.
Viitoarea Școală de Meserii o să fie în Florești în zona Liceului Tăuțan, and it's gonna be awesome”, au transmis reprezentanții Beard Brothers.
Proiectul este structurat pe două ramuri:
-social – ramură adresată copiilor din centrele de plasament sau care provin din familii care au o situaţie precară. Aceştia vor beneficia gratuit de serviciile şcolii.
-Economic-Social – cursurile şi workshop-urile vor avea un cost prestabilit, iar fondurile strânse vor asigura aceleaşi servicii pentru cei care nu îşi permit
Puteți ajuta la construirea școlii de meserii prin donații AICI!
Cine sunt cei de la Beard Brothers?
Beard Brothers, probabil cel mai neconvențional ONG din România, s-a înființat în noiembrie 2013, fiind frăție a bărboșilor cu spirit de inițiativă, care își doresc să schimbe mentalități prin implicarea activă în societatea civil și care luptă împotriva stereotipurilor sociale și a discriminării de orice fel.
De-a lungul timpului, voluntarii au donat tot felul de echipamente pentru spitalele din Cluj, au susținut educația din județ și au oferit ajutor celor de la call center-ul DSP Cluj, unde 100 de voluntari au stat ore în șir pentru a oferi informațiile necesare pentru oamenii care s-au infectat cu COVID-19.
Asociația Beard Brothers a donat, într-un an și jumătate, două ambulanțe celor de la Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Ultima ambulanță a fost donată chiar de Ziua Pompierilor. Costul ambelor ambulanțe a fost de 165.000 de euro, iar banii au venit din strângerea de fonduri cu ocazia diferitelor evenimente pe care le-au organizat.
O altă donație de zeci de mii de euro a „bărboșilor” a fost făcută în vara anului 2020, când au donat un un aparat de testare de ultimă generație și 2.000 de kit-uri pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Viteza de testare a aparatului este de 18 minute/test și 86 de teste/oră. Mai mult, aparatul va putea fi folosit și după pandemie, întrucât are mai multe funcționalități.
De când a început pandemia, Asociația a făcut donații impresionante pentru spitalele clujene care se aflau în linia întâi în lupta împotriva COVID-19. În luna martie a anului 2020, „bărboșii” au donat, cu ajutorul Băncii Transilvania, măști de protecție, dezinfectant și aparatură medicală în valoare de 39.000 de euro pentru Spitalul de Urgențe din Cluj.
În total s-au donat 1.296 de litri de dezinfectant pentru mâini, 500 de măști FFp2, un ecograf pulmonar și două videolaringoscoape.
Voluntarii nu s-au oprit doar la donațiile făcute pentru spitalele clujene, ci au început să trimită echipamente medicale necesare pentru lupta împotriva virusului prin toată țara. Bărboșii au reușit să ajute 49 de spitale cu peste 180.000 de echipamente necesare pentru a-și desfășura activitatea.
Donațiile pe care le-au făcut în perioada stării de urgență au fost de peste 400.000 de euro, bani care au fost strânși cu ajutorul mai multor firme din Cluj, dar și din țară.
CITEȘTE ȘI: