Sport

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul echipei „U” Cluj, a împlinit 55 de ani. Conducerea clubului: „E zi de sărbătoare”

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul echipei de fotbal FC Universitatea Cluj, aniversează duminică, 12 februarie, 55 de ani de la naștere.

Ioan Sabău, antrenorul „U” Cluj/ FOTO: Ioan Ovidiu Sabău - Facebook Ioan Sabău, antrenorul „U” Cluj/ FOTO: Ioan Ovidiu Sabău - Facebook

 

 


Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul echipei „U” Cluj, a împlinit duminică 55 de ani.

 


„E zi de sărbătoare în familia Universității! Îi urăm la mulți ani antrenorului Ioan Ovidiu Sabău și îi dorim multă sănătate, fericire și să aibă parte de cât mai multe momente frumoase alături de «U»!”, a transmis conducerea clubului „U” Cluj, pe Facebook.

Ioan Ovidiu Sabău a fost numit oficial la începutul anului 2023 noul director tehnic al Universității Cluj. Această schimbare de antrenor în mijlocul sezonului a venit după decizia lui Eugen Neagoe de a pleca de la Universitatea Cluj pentru a antrena pe Universitatea Craiova. Sabău  jucat pe postul de mijlocaș pentru mai multe echipe între care Dinamo București și Echipa națională de fotbal a României, alături de care a participat la Campionatul Mondial de Fotbal din anul 1990. 


Ioan Ovidiu Sabău a antrenat din septembrie 2010 până în septembrie 2011 echipa FCM Târgu Mureș din Liga I. În luna martie 2012 a fost din nou numit antrenor al echipei târg-mureșene, iar pe data de 6 noiembrie 2015, Sabău semnează cu echipa de Liga a IV-a, Inter Ciugud, revenind astfel în fotbal după 10 ani de pauză.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.


Cariera de antrenor

Ovidiu Sabău a debutat în anul 2000 la „U” Cluj, echipă care tocmai retrogradase în Liga a III-a. Promovează la pas în Liga a II-a, dar pleacă, fiind nemulțumit de faptul că nu a primit sprijin din partea autorităților locale. După 3 ani, în anul 2003 a semnat cu Gaz Metan Mediaș, echipă aflată în Liga a II-a, unde petrece doi ani însă ratează promovarea în primul eșalon. În finalul sezonului 2004-2005 îmbracă pentru ultima dată tricoul de fotbalist, într-un meci de retragere.

În anul 2005 acceptă oferta venită din partea Gloriei Bistrița unde cea mai bună performanță este locul șase atins în sezonul 2006-07. În 2009 salvează echipa de la retrogradare apoi demisionează. La 28 iunie 2009 a devenit antrenorul echipei FC Politehnica Timișoara, echipă cu care a reușit să elimine în preliminariile UEFA Champions League echipa antrenată de Mircea Lucescu, Șahtior Donețk. La finalul sezonului, după ce echipa a încheiat pe locul cinci în Liga I, Sabău a demisionat.


Din septembrie 2010 a preluat conducerea echipei FCM Târgu Mureș, unde a antrenat până la finalul sezonului 2011/2012. În vara anului 2013, FCM Târgu Mureș își schimbă numele și schimbă numele și devine din nou ASA Târgu Mureș. Sabău acceptă noul proiect al orașului Târgu Mureș și devine din nou antrenor al echipei.

În ianuarie 2023 a preluat preluând conducerea „U” Cluj, din poziția de director tehnic.

CITEȘTE ȘI:

INTERVIU Reţeta lui Sabău pentru „U” Clujul de mâine: "Condiţii de pregătire, juniori şi apoi performanţă, nu invers"

Concluziile lui Sabău după egalul dintre „U” Cluj și CS Mioveni: „Mă dezamăgește foarte mult acest rezultat”

Ultimele Stiri
abonare newsletter