Sport

Patrick Richard a fost ales MVP în victoria naționalei de baschet a României

Baschetbalistul celor de la U-BT, Patrick Richard a fost ales MVP-ul partidei în victoria naționalei de baschet.

Patrick Richard a fost cel mai valoros jucător în ultimul meci al naționalei /FOTO: Federația Română de Baschet - Facebook Patrick Richard a fost cel mai valoros jucător în ultimul meci al naționalei /FOTO: Federația Română de Baschet - Facebook

 

 


Naţionala masculină de baschet a României a învins echipa Ciprului, cu scorul de 75-50 (24-11, 16-20, 18-6, 17-13), duminică, la Piteşti, în ultimul său meci din Grupa F a fazei a doua a precalificărilor pentru Campionatul European - EuroBasket 2025.



Tricolorii s-au impus fără probleme, obţinând a doua lor victorie în grupă, după ce şi prima fusese reuşită tot în faţa echipei din Insula Afroditei.

Jucătorii clujeni au strălucit în victoria echipei antrenate de Dragan Petricevic. Patrick Richard a fost MVP-ul partidei, reușind 15 puncte, 5 pase decisive. Emanuel Căţe a avut și el o partidă bună, adăugând 9 puncte și 8 recuperări.

De la oaspeţi s-au remarcat Nikos Stylianou, cu 12 p, 6 rec, şi Konstantinos Simitzis, 11 p, 3 rec.

În alt meci, Bulgaria a dispus de Portugalia cu 90-82. Lusitanii s-au clasat pe primul loc, cu 11 puncte, urmată de Bulgaria, 11 puncte, România, 8 puncte, Cipru, 6 puncte.

Câştigătoarele grupelor din turul al doilea al precalificărilor şi echipa Ciprului vor accede în preliminariile FIBA EuroBasket 2025. Celelalte opt echipe, între care şi România, vor continua în faza a treia a precalificărilor.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj 2-0 FC Botoșani: „Victorie după 90 de minute de luptă!”

Jucătorii U-BT au fost convocați pentru a-și reprezenta echipele naționale

abonare newsletter